“ARMIJA SANDŽAKA” – NEKAD I SAD

0
770

Sahit-Kandic-300x220Kao odmjeren i ozbiljan faktor, bez dvojbe, bi tom politikom “šarmirala” međunarodne čimbenike zavređujući geopolitičku koncesiju prekogranične regije koju stalno promoviramo, iliti pak u nedostatku te srpsko-crnogorske razboritosti onda bi rezultirala totalnom osamostaljenju Sandžaka.

Kada je nakon tri godine detaljnog rada nepristrasni Specijani istražni tim Eulexa, na čelu sa tužiocem Klintom Vilijamsonom, prije mjesec dana konstatirao kako NEMA NIKAKVOG DOKAZA da postoje osnove za stravični mit o “Žutoj kući”, bestijalna ujdurma famozne TV B92 se instantno fokusirala na sljedeću antimuslimansku senzaciju, fenomen “Armija Sandžaka”.

Sahit_Kandic_kosovsko-albanska_granica_Kosare_99-616x453

Posljednjih godina smo svjedoci refleksija zakržljalog politikanstva kvazi-država koje su raspolutile cjelovitost Sandžaka, i dakako – njihovih odanih poltrona koji bestijalno kidišu na sve što kod nas nije na fonu srpsko-crnogorskog hegemonizma tj. podaništva pseudomotivu “bratstva i jedinstva”. Tako je uslijedila histerična hajka iz Urban In-a od Seada Biberovića, dušebrižnika svake srpske vlasti – Rasima Ljajića, klana Jusufspahića, pa Meha Omerovića i drugih režimskih člankolizaca koji služe kao pokriće za teror nad Bošnjacima.

No vratimo se tzv Armiji Sandžaka, a koja je motivirana konstantnim socijalnim nepravdama, gospodarstvenom diskriminacijom, etničkim ugnjetavanjem, vjerskim sataniziranjem, militarističko-banditskim zastrašivanjem, zakonskim segregacijama i brojnim drugim institucionalnim represalijama, te manje-više kao takva solucija uvijek je idejno egzistirala na ovim prostorima.

Armija Sandžaka de facto ne postoji, no i srbijanski vojno-politički eksperti znaju da u slučaju njenog pojavljivana na sceni, ona niti po čemu ne bi sličila na spontane tradicionalne komitske pokrete iliti skupine “vehabijskih” pustolova, već bi apsolutno bila inovativni presedan po svim svojim odlikama kao hipersofisticirani presioni aparat namijenjen za prostudiranu opću konstelaciju na dugoročnoj strateškoj osnovi. Jer praćenjem razvoja špijunske tehnologije, suvremenih konspirativnih metoda nadzora, te taktičko-operativnih praksi kompletnih snaga sigurnosti Srbije i Crne Gore evoluirao je i idejni model organiziranosti za dugoročan i učinkovitji strateški otpor i to uz svu adekvatnu političku, lobističku i svaku drugu prateću potporu. A kao takav, projekat Armije Sandžaka bi bio nedodirljiv i imun na sve ustaljene metode ugušivanja otpora, jer bi bio usmjeren ka humanističkim slobodarskim ciljevima a ne bojovnom samodokazivanju. Kao odmjeren i ozbiljan faktor, bez dvojbe, bi tom politikom “šarmirala” međunarodne čimbenike zavređujući geopolitičku koncesiju prekogranične regije koju stalno promoviramo, iliti pak u nedostatku te srpsko-crnogorske razboritosti onda bi rezultirala totalnom osamostaljenju Sandžaka.

Prošlo je vrijeme kada smo mi Bošnjaci u politici povlačili JEDINI MOGUĆI i to vazda IZNUÐENI POTEZ, ovo je vakat kada sami slobodno odlučujemo o svojoj sudbini, pa upozoravamo da Sandžak nije Freetown Christiania, niti Republic of Molossia, a ni principat Hutt River, te ako se nastave srbijanske i crnogorske režimske antibošnjačke konspiracije preko raznih vašljivih klerofašista i vagabunda onda će bošnjački nacionalisti kao pravi i iskreni sandžački patriote od ove regije u dogledno vrijeme napraviti najmoderniju europsku zemlju.

Umjesto kapitalnim investicijama, ovi režimi neke jadne bošnjačke poltrone plaćaju sadakom socijalne pomoći ili mini-granta da bi kukumavčili kako mi koji trenutačno ne živimo u Sandžaku svojim ideološkim opredjeljenjem njih “guramo u vatru” dok smo sami na sigurnom. E pa varaju se ako oni i njihovi gazde misli da smo se mi odrodili od rodne grude gdje smo stvoreni jer od te njihove politike jača je Allahova volja i određenje – i ja kao i svi mi smo neotuđivi Sandžaklije.

Naprotiv, sve ćemo učiniti da se vratimo i plansko istrijebljenje Bošnjaka u Sandžaku im ne uspije! A galimatijas nebuloza o mojoj pripadnosti masonskim ložama uopće neću komentirat…

Autor: Sahit I. Kandić

(Bošnjaci.net)

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes