BAJRAMSKA ČESTITKA SVJETSKOG BOŠNJAČKOG KONGRESA

0
656

indeksirajSvjetski bošnjački kongres svim muslimanima i muslimankama, prijateljima, članovima i simpatizerima Svjetskog bošnjačkog kongresa u domovini, regiji i bošnjačkoj dijaspori upućuje čestitku za Ramazanski bajram u 1435/2014. godini.

U vremenu kada nam je više nego ikada potrebna sloga, razumijevanje i ljubav jedni prema drugima, Svjetski bošnjački kongres u svojstvu krovne organizacije Bošnjaka širom svijeta nastoji okupiti i ujediniti našu snagu na putu ka moralnoj obnovi i nacionalnom oporavku.

U danima mira i sreće, ne zaboravimo narod Palestine nad kojim se sprovodi krvoproliće, kao što se sprovodilo nad Bošnjacima muslimanima u Bosni i Hercegovini dok cijeli svijet šuti i gleda kao što je nepomično gledao i šutio dok su Srebrenica, Prijedor i cijela naša Bosna stradali.

Svjetski bošnjački kongres želi da muslimani bajramske dane provedu u blagostanju, miru i međusobnom uvažavanju te izražava nadu da će i muslimani Palestine moći dočekati naredni Kurban-bajram onako kako mi sutra dočekujemo Ramazanski bajram.

Svjetski bošnjački kongres

5.00 avg. rating (96% score) - 2 votes