BNF UPUTIO POZIV DONATORIMA ZA STIPENDIRANJE BOŠNJAKINJA

0
620

BNFHDPOZIV DONATORIMA ZA STIPENDIRANJE BOŠNJAKINJA

″Kap dobrote danas, za sjajni biser našeg sutra″

Bošnjačka nacionalna fondacija poziva zainteresirane donatore/ke da uzmu učešće u projektu stipendiranja bošnjačkih srednjoškoliki i studentica pod nazivom ″Kap dobrote danas, za sjajni biser našeg sutra″.

Obrazovanje mladih Bošnjakinja je od izuzetnog značaja za očuvanje civilizacijskih, kulturnih, vjerskih, moralnih i obrazovnih vrijednosti kako bi oblikovale svijest o svom vlastitom nacionalnom identitetu.

Projektom je predviđeno stipendiranje mladih Bošnjakinja iz Bosne i Hercegovine, Sandžaka, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Kosova, Hrvatske i Slovenije.

BNF pokreće ovaj značajan projekat kojim olakšavamo nastavak školovanja i studiranja bošnjačke populacije koja često nije bila u mogućnosti da se educira i sudjeluje na različitim društvenim poljima.

S obzirom na to da su naši Bošnjaci širom svijeta i u svojoj domovini uvijek pokazivali svoju humanost, nadamo se i očekujemo da će i ovog puta biti tako, a naročito kada su u pitanju naše mlade Bošnjakinje koje su često bile sputavane i onemogućene u stjecanju znanja.

Prednost u dodjeli stipendija imat će članovi porodica žrtava agresije na Bosnu i Hercegovinu, te obespravljeni pripadnici manjinskih zajednica u drugim državama i mlade Bošnjakinje sa izuzetno postignutim uspjesima/rezultatima.

Molimo Vas da svoje prijave, komentare, prijedloge i sugestije posaljete na mejl fondacije ili nas kontaktirate putem telefona.

e-maila: info@bnfondacija.org
telefon: +387 33 922 992

„BUDITE DIO PROJEKTA JER JE USPJEH BOŠNJAČKE OMLADINE USPJEH SVIH NAS“.

Predsjednik
Bošnjačke nacionalne fondacije

Hako Duljević

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes