Bošnjaci na festivalu muslimana Francuske

0
699

svjetski-bosnjacki-kongres-logo-325x200.1360082843.02

Francuska – U svojstvu izaslanika predsjednika Svjetskog bošnjačkog kongresa reisu-l-uleme emeritus dr. Mustafe Cerića, Hako Duljević predsjednik Bošnjačke nacionalne fondacije i član Senata SBK bit će gost godišnjeg festivala muslimana Francuske koji će se ove godine održati u Parizu.

Na poziv gospodina Ameta Ograša, potpredsjednika Francuskog vijeća za muslimansku religiju i predsjednika Francuskog vijeća za koordinaciju Turaka, u svojstvu izaslanika predsjednika Svjetskog bošnjačkog kongresa(SBK)  reisu-l-uleme emeritus dr. Mustafe Cerića, Hako Duljević predsjednik Bošnjačke nacionalne fondacije i član senata SBK bit će gost godišnjeg festivala muslimana Francuske koji će se ove godine održati u Parizu.

Za muslimane Francuske ovaj festival je izuzetno značajan, samim tim što okuplja Turke i bratske narode u Francuskoj, te našu vjeru, kulturu i tradiciju predstavlja francuskoj javnosti u najboljem svjetlu.
Gosti ovog sajma su ministri turske vlade, te predstavnici turske I bošnjačke dijaspore, islamske zajednice i mnogobrojnih islamskih organizacija.


Festival će se održati od  31. maja, do 02. juna  2013. godine.

 

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes