BOŠNJACI U DIJASPORI AMANETE POVJERILI MUFTIJI

0
992

frankfurt-donatorsko-sijelo-16.11.2013-16Donacijom od 77 hiljada eura za gradnju BKC u Petnjici, zatim za izgradnju BKC u Srebrenici, te rekordnih 733000 eura za famozni Islamski centar na „Kapiji Peštera“ i renoviranje Arap džamije, bošnjačka dijaspora je pokazala da je odlučna da do konačnog bošnjačkog cilja dođe slijedeći mudrost i odlučnost svoga Vođe, svakako ne vjerujući spletkarenjima i podmetanjima čovjeku koji narod izvodi iz mraka

Autor: Ismet Zukorlić

Kao u svakom sportu gdje ima takmičenja postoje pobjednici i poraženi. I u ovom našem takmičenju postoje pobjednici i poraženi, ovaj put mislim da su poraženi dali sebi autogol.

Od one donatorske večeri u Luksemburgu kada je Narod želeći da pomogne svojim sunarodnicima koji su ostali bez države (u stvari imaju je ali im je ona i gora od maćehe) sakupili novca ne bi li te nesrećne ljude malo usrećili, vlasti u Srbiji, Crnoj Gori i njihovi jarani iz Sarajeva počeli su nezapamćenu kampanju putem medija koji su u vlasništvu istih. Mislim na RTV Novi Pazar, koji je pod kontrolom R. Ljajića, RTV CG M. Đukanovića, Federalnu TV koju najvjerovatnije kontroliše F. Radončić. Zatim tu je i novina poput „Blica“.

Pomenuti i ministar i vlasnik najuticajnijeg „Dnevnog avaza“ F. Radončić nisu štedjeli ni intimu uvaženog Muftije što je nezapamćeno u posljednje vrijeme na našim prostorima. Nedostaje još jedna osoba na ovom spisku ali on ima svog Rasima u Bosni pa se nije previše natjecao u brutalnostima (M. Dodik) jer su vjerovatno svi povezani istim sumnjivim biznisom, ali to neka policija istražuje, nije moj posao.

 

Allahova nagrada

Kako Allah nagrađuje za svako dobro djelo od 10 do 1000 puta, tako i kažnjava istom mjerom i gle čuda u Luksemburgu na donatorskoj večeri za BKC u Petnjici sakupe Bošnjaci od svog časno zarađenog imetka 77 000 eura ne bi li svoju braću, rodbinu, komšije, prijatelje u Petnjici bar nečim obradovali jer se to Država u kojoj žive nije udostojila da im obezbijedi i ako od njih uzima nemilosrdno poreze,već to što treba da da narodu bezdušno trpa u svoje već prepune džepove. Već su se isti najvjerovatnije u dogovoru i istovremeno putem istih medija koje opet Narod finansira obrušili na Narod jer onaj kojeg je Narod (pošten),odabrao za svog Vođu i koji se bez ikakvog dunjalučkog interesa bori za taj Narod koji je uložio i svoj život i svoj autoritet da bi svoj Narod izbavio iz mraka u kojeme živi, kako bi mu nalijepili što više tiketa nečasti koje ne dolikuju ni najneobrazovanijem sloju ljudi, a ne ljudima koji su autoriteti država iz kojih dolaze.

Donatorsko_Frankfurt2

Hajka ministara i njihovih medija

Pitam se kao slobodan čovjek koji živi preko dvadeset i pet godina u jednoj demokratskoj državi u Evropi, kakve su te države kad ih predstavljaju ovakvi ministri i državnici. Kakvi oni takvi su im i mediji. Lažljivi i potkupljivi. Počeli su i na zapadu da djeluju preko vašara i raznih skupova ne bi li širili mržnju prema Muftiji i prikazivali ove druge kao melajcat u ljudskom obliku. Međutim dali su sebi AUTOGOL. Gle čuda, nije niko mogao da zamisli da će ta kazna biti baš desetostruka kako je i obećano od Gospodara svjetova na donatorskoj večeri u Frankfurtu samo pet mjeseci kasnije za izgradnju Islamskog centra u Dugoj Poljani i obnovu Arap džamije u Novom Pazaru donirano je 733,000 eura, skoro deset puta više, a sigurno će ta cifra biti daleko veća. Već se javljaju Bošnjaci iz svih krajeva Njemačke i širom Evrope i žele da se uvakufe, jer se radi o vakufskim objektima i tako sebe ugrade u objekte koji će im donijeti samo dobro na budućem svijetu, onima koji vjeruju u Sudnji dan i Ahiret. Dijaspora ne živi u mraku, ovdje nema lova u mutnom jer samo lopovi vole mrak zato što se najbolje u njemu snalaze i zato vjeruje Muftiji i zato mu je povjerila te amanete jer Muftija ne voli mrak. Muftija voli svjetlost, slobodu, to su ideali njegove borbe a to Dijaspora najbolje vidi jer za sličan prekršaj koji prave pomenuti na zapadu bi odmah bili kažnjeni (Berluskoni, Wullf zu Gutenberg i sl.). Te primjere koje naši sunarodnjaci sigurno ne znaju jer mediji ovakve stvari dole ne prenose bojeći se da bi narod šta naučio i da bi ovi pomenuti bili u opasnosti. Poruka Bošnjacima a i nebošnjacima je da ne daju povjerenje više ovakvijem političarima jer iz mraka ih mogu odvesti samo u jamu, iz jame nema izlaska.

(Bošnjaci.net)

5.00 avg. rating (94% score) - 1 vote