BOŠNJAČKA NACIONALNA FONDACIJA SPROVELA USPJEŠNU AKCIJU ZA ŠKOLU KUR'ANA U PETNJICI

0
5961

petnjica2Bošnjačka nacionalna fondacija (BNF) je sprovela još jednu uspješnu akciju za Školu Kur’ana Časnog u Petnjici, Južni Sandžak (Crna Gora). BNF je uspješnom akcijom svojih aktivista obezbijedila novčana sredstva za radove i ove Škole Kur’ana Časnog u Evropi. Ustanova se nalazi u Petnjici, Južni Sandžak (Crna Gora) čiji su radovi u toku.

Emanet za ovu akciju povjeren je glavnom koordinatoru za dijasporu ispred Fondacije Asmiru Bihorcu koji je, uz pomoć i podršku koordinatora iz dijaspore i Sandžaka, opravdao povjereni emanet uspješnom akcijom. Poseban trud za uspjeh i ove akcije uložili su koordinatori iz Sandžaka i dijaspore:  Kemal Hot (USA), Enisa Adrović-Grišević (Švicarska),  Mukadesa Šarić (Njemačka), Kanita Višnjić (Sandžak) i Irma Poturović (Sandžak).

Bošnjačka nacionalna fondacija se zahvaljuje Bošnjacima Sandžaka, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i dijaspore (USA, Njemačka, Luksemburg, Danska, Švicarska, Švedska, Austrija, Francuska) na nesebičnom učešću u ovoj akciji koja je pokrenuta na viber grupi „Bošnjačko jedinstvo“.

Ukupan prikupljeni iznos ove akcije u vidu dolara, franaka, konvertibilnih maraka, iznosi 14.316 eura.

BNF će se i dalje zalagati za realizaciju ovakvih i sličnih projekata.

petnjica-1 petnjica-2016 petnjica-bnf petnjica-plan

(Bnf)

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes