BOŠNJAČKA NACIONALNA FONDACIJA SPROVELA USPJEŠNU AKCIJU ZA ŠKOLU KUR'ANA U RAJČINOVIĆU

0
1276

2BiH, Sandžak – Bošnjačka nacionalna fondacija (BNF) je sprovela još jednu uspješnu akciju za Školu Kur’ana Časnog u Rajčinoviću. BNF je uspješnom akcijom svojih aktivista obezbijedila novčana sredstava za završne radove najveće Škole Kur’ana Časnog u Evropi. Ustanova se nalazi u Rajčinoviću (Novi Pazar) čiji su radovi u toku.

Emanet za ovu akciju povjeren je glavnom koordinatoru za dijasporu ispred BNF-a gospodinu Asmiru Bihorcu koji je, uz pomoć i podršku koordinatora iz dijaspore i Sandžaka, opravdao povjereni emanet uspješnom akcijom. Poseban trud za uspjeh i ove akcije uložili su koordinatori iz Sandžaka i dijaspore: Mejra Destanović, Kanita Višnjić, Enisa Malićević-Rešović – predsjednica HO „Sandžak“ iz Danske, Enisa Adrović-Grišević i Mukadesa Šarić.

Bošnjačka nacionalna fondacija se zahvaljuje Bošnjacima Sandžaka, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i dijaspore (Njemačka, Luksemburg, Danska, Švicarska, Švedska, Austrija i Francuska) na nesebičnom učešću u ovoj akciji koja je pokrenuta na viber grupi „Bošnjačko jedinstvo“.

Ukupan prikupljeni iznos ove akcije iznosi 10.350 €.

BNF će se i dalje zalagati za realizaciju ovakvih i sličnih projekata.

(Sandžak press)

BNF-Skola Kur ana

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes