Ćerim Bajrami: “Čestitam Vam na izboru za predsjednika SBK”

0
857

Predsjedniku Svjetskog bošnjačkog kongresa, dr. Mustafi Ceriću

Čestitam Vam na izboru za predsjednika SBK

cerim bajrami - mustafa cericU vremenu u kojem su Bošnjacima potrebni hrabriji iskoraci naprijed, Vi i Muftija Muamer Zukorlić, uz mnoge druge hrabre ljude, donijeli ste odluku da učinite još jedan institucionalni iskorak na svebošnjačkom povezivanju.

U moje osobno ime, i u ime svih onih ljudi već dvije decenije okupljenih oko Kulturno-informativnog udruženja Bošnjaka Kosova „Selam“ i istoimene bošnjačke revije, koji su dali dosadašnji nesebičan doprinos afirmaciji Bošnjaka na Kosovu, čestitam Vam na vašoj odluci da prihvatite ovaj novi izazov.

Mi odavde s Kosova, kao Bošnjačka zajednica u procesu nacionalne afirmacije, najviše osjećamo nedostatak institucionalnih veza i saradnje među Bošnjacima.

Na žalost, iako pozvan, nisam bio u prilici da se odazovem skupštini SBK u Sarajevu – zbog neslobode putovanja u BiH za nas Bošnjake i druge Kosovare sa putnim ispravama naše mlade države. I nekim drugim bošnjačkim aktivistima s Kosova je onemogućeno prisustvo na skupu Svjetskog bošnjačkog kongresa istog razloga!

Neposredno poslije izborne skupštine SBK, bili smo obaviješteni da ste dio Vašeg govora posvetili i tom velikom problemu, kao i nekim drugim našim gorućim pitanjima, na što smo Vam zasebno zahvalni.

U nadi da će svi, odnosno većina, našeg naroda prihvatiti Svjetski  bošnjački kongres kao potrebnu instituciju za naš nacionalni boljitak, molim Boga Jedinoga da Vama i svima nama pomogne u činjenju dobra. U ime onih Bošnjaka Kosova koji misle slično kao ja, obećavam i našu skromnu podršku u zajedničkoj misiji.

Esselamu alejkum,

Ćerim Bajrami,

Predsjednik Kulturno-informativnog udruženja Bošnjaka Kosova „Selam“,

Prizren, Republika Kosovo  

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes