DANAS JE MLADEN IVANIĆ JAVNO IZDAO BOSNU U BEOGRADU!

0
9307

IVANIC I NIKOLIC

Izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića nakon sastanka sa predsjednikom Republike Srpske Milorada Dodika, premijerom i predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i Tomislavom Nikolićem, predsjednik Svjetskog bošnjačkog kongresa Reisu-l-ulema (1993-2012) dr. Mustafa Cerić smatra izdajom Bosne i Hercegovine dodajući da “nije zabilježeno u povijesti da je šef jedne zemlje-države javno odavao-prodavao interese vlastite zemlje-države”.

Dodik je već svima poznat po svojim javnim izjavama-izdajama Bosne. Zbog toga je pod sankcijama.

Mladen Ivanić je dugo oklijevao da to isto učini. No, nije više mogao izdržati. Danas je u Beogradu prelomio preko koljena. – Bit ćemo u dnevnoj komunikaciji i preduzimati adekvatne političke mjere, kazao je Ivanić nakon današnjeg sastanka u vili “Mir” u Beogradu, gdje su se okupilE srpkske vođe (Nikolić, Vučić, Ivanić i Dodik) kako bi još jednom kolektivno negirali genocid, poricali međunarodno pravo, popljuvali savjest čovječanstva i zastrašili žrtve genacida.

Mladen Ivanić je formalno predsjedavajući Predsjedništva države Bosne i Hercegovine. Položio je zakletvu ovim riječima – “Ovim se zaklinjem da ću savjesno obavljati datu mi dužnost, poštovati Ustav Bosne i Hercegovine, provoditi Opći okvirni sporazum za mir i njegove anekse u cijelosti, štititi i unapređivati ljudska prava i osnovne slobode, te brinuti o interesima i ravnopravnosti svih naroda i građana. “

Ostavljam čitateljima ovoga teksta da sami ocjene koje je od navedenih zakletvi Ivanić pogazio tako što je otišao u drugu-tuđu zemlju-državu da cinkari vlastitu zemlju-državu. Nije zabilježenu u povijesti da je šef jedne zemlje-države javno odavao-prodavao interese vlastite zemlje-države. Danas se, eto, i to dogodilo u Beogradu – predsjedavajući države Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić je iznevjerio interese vlastite zemlje-države Bosne i Hercegovine.

Ima li snažnijeg argumenta od ovoga da je Srbija saučesnik u zločinu genocida, koji se dogodio u Bosni nad Bošnjacima?

Ima li snažnijeg razloga od ovoga zbog kojeg treba podignuti reviziju presude protiv Srbije za genocid u Bosni?

Ima li ružnije poruke žrtvama genocida da nemaju pravo na istinu i pravdu?

No, unatoč svemu, Bošnjaci/Bosanci, koji su sačuvali mir i dostojanstvo u najtežim vremenima, koji su preživjeli genocid, treba da budu i ostanu jedinstveni u zahtjevu za istinom i pravdom, kao jedinim putem do istinskog mira i iskrenog pomirenja.

Oni koji vjeruju u istinu i pravdu, vjeruju u mir i pomirenje!

Oni koji su danas objavili u Beogradu: – Ovo je krah pomirenja, ne vjeruju ni u istinu, ni u pravdu!

Oni su na krivom putu!

Informativna služba

5.00 avg. rating (94% score) - 1 vote