DR. CERIĆ ČESTITAO IMENOVANIM PREDSTAVNICIMA VLASTI: VREMENA ZA GUBLJENJE NEMA, AKCIJE NEOPHODNE ODMAH

0
587

mustafa-cericDr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema emeritus i predsjednik Svjetskog bošnjačkog kongresa čestitao je danas Denisu Zvizdiću, kojeg je Predsjedništvo Bosne i Hercegovine imenovalo mandatarom Vijeća ministara, kao i novoizabranim predsjedniku i potpredsjednicima Federacije Bosne i Hercegovine Marinku Čavari, Meliki Mahmutbegović i Milanu Dunoviću.

„Novoizabranim predstavnicima vlasti čestitam i apeliram da se odmah daju u akciju, jer vremena za gubljenje već odavno nema. Iskreno se nadam da su mandatar Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, predsjednik i potpredsjednici Federacije Bosne i Hercegovine, ali i svi drugi državni i entitetski organi vlasti toga itekako svjesni i da će se konačno pokrenuti sa mrtve tačke“, poručio je dr. Cerić.

Neophodno je, naglasio je, „fokusirati se na progres države i dobro svih naroda i građana naše zemlje, a ne samo na uske stranačke, ali i osobne interese“.

„Očekujem da će u najkraćem roku biti formirano i efikasno Vijeće ministara, spremno da se, bez ustezanja i kočenja, odazove izazovu progresa ka euro-atlantskim integracijama i konačno povuče zemlju iz duboke krize, a narod iz apatije i beznađa u kojem se nalazimo već godinama. Novoizabrane čelnike Federacije Bosne i Hercegovine također pozivam da se ozbiljno prihvate posla, da krenemo naprijed. Samo jaka politička volja i opredijeljenost svih da se krene naprijed u državi mogu kreirati atmosferu sigurnosti, što će svakako pomoći i u oživljavanju ekonomije, a i strani ulagači manje će se dvoumiti  oko ulaganja u projekte u našoj zemlji“, istakao je dr. Cerić.

Iako je krajnje vrijeme već odavno prošlo, dodao je, „uz dosta volje i napora izabranih predstavnika vlasti, uz dosta mudrosti i spremnosti za suradnju svih političkih subjekata, te uz jasno iskazanu volju zvaničnika Europske unije da pomognu našoj zemlji, Bosna i Hercegovina još ima šanse istrgnuti se iz krize i krenuti putem napretka, baš kako i zaslužuje“.

5.00 avg. rating (94% score) - 1 vote