DR. CERIĆ: “CHARLIE HEBDO” ŠIRI MRŽNJU I NANOSI DUŠEVNI BOL NEVINIM LJUDIMA

0
627

mustafa-cericU povodu izlaska novog broja “Charlie Hebdo” koji je na naslovnoj strani opet objavio sramnu karikaturu vrijeđajući Poslanika Muhammeda a.s., akademik dr. Mustafa Cerić na Facebooku je upisao Poruku dana koju prenosmo u cjelosti:

Korsitim svoje pravo na slobodu mišljenja, izražavanja i slobodu savjesti da kažem:

JA NISAM CHARLIE!

JE NE SUIS PAS CHARLIE!

I AM NOT CHARLIE!

ICH BIN NICHT CHARLIE!

ZATO ŠTO nove (stare) karikature o Muhammedu a.s. na naslovnoj strani časopisa “Charlie Hebdo” su sramne, odvratne i ogavne… kod nas u Bosni bi kazali to je čorlučenje sa namjerom da se nekome nanese što više duševnog bola… ta vrsta čorlučenja za muslimane nije ni smiješna ni zabavna, već puna uvreda sa mržnjom i pakošću… da, “Charlie” širi mržnju i nanosi duševni bol nevinim ljudima… ta vrsta namjernog vrijeđanja drugog i drugačijeg je patološka potreba da “Charlie” nametne svoj stav, svoj pogled na svijet, svoj ukus za smijeh, svoj način zabave, svoju frustraciju…

Dakle, ako je nanošenje duševnog bola drugom i drugačijem, u ovom slučaju običnim muslimanima, koji nisu ni radikalni ni teroristi, glavni cilj uredništva novine “Charlie Hebdo”, onda mogu biti zadavoljni – postigli su svoj cilj: nanijeli su duševni bol svim muslimanima svijeta, koji vole i poštuju Muhammeda. a.s., kao posljednjeg Allahovog poslanika, koji nije ničim izazvao uredništvo novina “Charlie Hebdo” da se s njim poigravaju, niti da ga ismijavaju radi humora i zabave njih i njihovih čitatelja, kojima oni nameću svoj ukus za humor, smijeh i zabavu…, napisao je dr. Cerić sa posebnim naglaskom:

Pažnja: Pripremite se za novi stil života i slobodu mišljenja na način da vam bude smiješno i zabavno samo ono što vam “Charlie” napiše i propiše kroz karikaturu da se smijete i zabavljata u protivnom bit će te proglašeni neprijateljima slobode mišljenja i govora… bit ćete nepoželjni…!

SRETNA VAM NEZVJESNA BUDUĆNOST!

SRETNA VAM IZVJESNA DOGMA “JE SUIS CHARLIE”!

NEKA JE SALAVAT I SELAM NA ALLAHOVOG ČASNOG VJEROVJESNIKA MUHAMMEDA ALEJEHISSELAMA I SVE DRUGE ALLAHOVE VJEROVJESNIKE: ADEMA, NUHA, IBRAHIMA, MUSAA I ISAA ALEJHIMSELAM! – zaključio je poruku dana reisu-l-ulema emeritus dr. Mustafa Cerić, predsjednik Svjetskog bošnjačkog kongresa.

5.00 avg. rating (94% score) - 1 vote