Europska židovska unija uputila čestitku predsjedniku SBK-a

0
617

photo1U povodu izbora za predsjednika Svjetskog bošnjačkog kongresa, Ured regionalnog koordinatora Europske židovske unije – EJU u Podgorici, uputio je pismo čestitke i otvoreni poziv na suradnju dr. Mustafi Ceriću.

Za: gospodina Mustafu efendiju Cerića,

Predsjednika Svjetskog bošnjačkog kongresa

Poštovani gospodine predsjedniče,

Čuli smo prekrasnu vijest o formiranju Svjetskog bošnjačkog kongresa, tijela čiji je cilj ujedinjenje bošnjačkog naroda u državi Bosni i Hercegovini i u dijaspori i želimo mu ogroman uspjeh i naravno veliki Mazel Tov Vama Efendija Ceriću kao prvom izabranom predsjedniku Kongresa.

Stvaranje takvog tijela nesumnjivo će biti od velike važnosti da se očuva jedinstvo vašeg naroda. Nakon njegove implementacije, bošnjački narod će imati pouzdanog zastupnika i veću garanciju da se zla vremena nikada više neće ponoviti.

Naš je narod doživjeo mnoge vanjske nevolje tijekom stoljeća i mi se iskreno nadamo da se Holokaust i Genocid bilo koje nacije nikada neće ponovo dogodit.

Mi bi također željeli iskoristiti ovu priliku da Vas obavijestimo o našim dobrim vijestima. Tijekom posljednjih nekoliko mjeseci, Središnji ured Europske židovske unije (European Jewish Union – EJU) otvorio svoj Regionalni ured u Podgorici za regiju Balkana.

EJU je nova međunarodna židovska organizacija registrirana u Ženevi, kao institucija koja okuplja židovske saveze gradova i općine u Europi.

Njegov glavni cilj je promicanje židovske kulture i života u srednjoj, istočnoj i zapadnoj Europi. Kao dio svojih aktivnosti, njihov glavni cilj uključuje borbu protiv antisemitizma i svih oblika etničke, rasne i vjerske netrpeljivosti.

EJU je operativni dio Europskog židovskog sabora (European Jewish Parliament – EJP) i oboje usko surađuju ​​s mnogim svjetskim povezanim projektima. Željeli bismo vam ponuditi našu punu suradnju, u okviru naših mogućnosti. Daljnje pojedinosti projekata mogu se naći na www.eju.org.

Jako nas raduju naši budući zajednički poduhvati i želim vam Behatzlah.

S toplim osobnim željama,

Vesna Klein

Ured koordinatora

EJU – Podgorica

Poštovani prijatelji,

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes