GENERAL ATIF DUDAKOVIĆ POSJETIO SVJETSKI BOŠNJAČKI KONGRES (FOTO)

0
817

DUDAKOVIC-CERIC5Sarajevo, 7. maj 2015.

Saopćenje za javnost

Legendarni komandant Armije Republike Bosne i Hercegovine Atif Dudaković posjetio je sjedište Svjetskog bošnjačkog kongresa u Sarajevu gdje ga je primio reisu-l-ulema emeritus dr. Mustafa Cerić, predsjednik Svjetskog bošnjačkog kongresa.

Evocirajući uspomene iz Krajine u najtežim iskušenjima za naš narod i državu, general Dudaković i reisu-l-ulema emeritus dr. Cerić su analizirali trenutno stanje u Bosni i Hercegovini.

Izražavajući zabrinutost posljednjim zbivanjima u našoj zemlji, general Atif Dudaković i dr. Cerić pozivaju Bošnjake da se ujedine u namjeri da čuvaju čast i ugled naroda i suverenitet države.

Čast naroda je svetinja, a suverenitet države nema cijenu.

Tokom razgovora razmatrane su aktivnosti u vezi sa obilježavanjem velikih godišnjica – proglašenja Nezavisnosti države Bosne i Hercegovine, pružanje otpora agresiji i formiranje Armije Bosne i Hercegovine te čuvanju tradicije naše legendarne odbrane naroda i države.

Svjesni aktuelnih poteškoća u našoj zemlji, otvorenih ucjena i prijetnji, perfidnosti djelovanja i opstruiranja rada državnih institucija Bosne i Hercegovine, general Dudaković i reisu-l-ulema emeritus dr. Cerić pozivaju najodgovornije u vlasti, posebno Bošnjake da se probude i da u svojim nastupima i djelovanjima budu odlučniji u očuvanju slobode i časti naroda i suvereniteta države Bosne i Hercegovine.

Naglašeno je da je država Bosna i Hercegovina veća i od teritorije i od ljudi i da se mora čvrstim koracima ići naprijed.

„Počašćen sam posjetom generala Dudakovića, našeg legendarnog komandanta kojeg su svjetski vojni stručnjaci ocijenili kao najsposobnijeg generala u odbrani od agresije na državu Bosnu i Hercegovinu. Raduje me što General budno prati šta se dešava u zemlji. Njegove riječi i djela su garancija za sigurnost naroda i države. Zahvaljujem se generalu Dudakoviću za sve što je učinio dosad i za sve što će učiniti od sada za našu državu i narod. Procjene generala Dudakovića su dragocjene za sve patriote Bosne i Hercegovine.“, izjavio je predsjednik Svjetskog bošnjačkog kongresa reisu-l-ulema emeritus dr. Mustafa Cerić.

Informativna služba

 

5.00 avg. rating (96% score) - 2 votes