GENOCIDNI AKADEMIK KONAČNO MRTAV

0
772

1465325_10201833040365972_1244672104_n-300x220-300x220Prihvaćali smo sve ljepote koje su nam nuđene, vjerovali u bajke koje su nam namjenski pričane, praštali zloću i ružnoću koje su nam činjene, pružali čiste ruke u “daleku budućnost”. Sve je to bila smišljena laž i mukla podvala. Sve nam se to sada cinično hihoće u okrvavljeno lice, ne bez manijakalnog zločinačkog užitka! (Alija Isaković)

Piše: Armin Čusto

Posljednje poplave koje su se desile u Bosni i Hercegovine, koje su nanijele ogromne štete po stanovništvo Bosne i Hercegovine, u kojima je stradalo na stotine ljudi, vijest koja je na tren obradovala građane Bosne i Hercegovine prije svega Bošnjake jeste smrt četničkog ideologa iz Srpske akademije nauka i umjetnosti Dobrice Ćosića. Analizirati ulogu i djelovanje srpskog akademika i ideologa veliko-srpske(četničke) politike teško napisati u jednom članku, komentaru, feljtonu ili drugom vidu pisanja i najbolje je poći od analize eloborata Stevana Moljevića “Homogena Srbija”.

“Da se postigne preuređenje države i njenog društvenog stanja, srpskom narodu je potreban opšti narodni preporod u svima njegovim redovima i na svim poljima narodnog života. Za taj preporod potrebno je pribrati i okupiti sve narodne snage, ne deleći srpski narod po klasama, jer se on deli samo po zanimanjima, koja valja sva da budu časna i po zajednicu korisna, te da sva rade u jednom istom smeru u punoj harmoniji, da se u svom radu dopunjuju i ispomažu. U prve redove valja da uđu intelektualci – prosvećeni sinovi srpskog naroda i njegova omladina, te da daju primere svoga pregalaštva, sa-mopregora, reda, rada i discipline, i da izgaraju na svojim dužnostima…

Eto, takvu Srbiju, kakvu su sanjala sva naša pokolenja, a za kakvu se bori srpski narod od Karađorđa pa do dana današnjega, u kojoj će se moći živeti dostojno čoveka, a za koju je vredno umreti, takvu Srbiju koja će s ponosom da vodi Jugoslaviju, pa i ceo Balkan, želimo da stvorimo ili da izginemo, kao što izginuše kosovski vitezovi.. (Homogena Srbija Stevan Moljević)”.

NE ODUSTATI OD VELIKE SRBIJE

Upravo navedeni dokument postat će Ustav četničkog pokreta, kao i Srpske akademije nauka i umjetnosti, koja je imala samo jedan cilj, kako ostvariti projekat Velike Srbije u kojima neće živjeti niti jedno nesrpsko življe, a posebno Bošnjaci koji su vijekovima imali tendenciju porasta stanovništva sa vrlo jakim natalitetom. Odgovor je ležao u genocidu, silovanju, ubijanju bošnjačke elite, rušenju vjerskih institucija Bošnjaka i prisilnom oduzimanju nacionalnog identiteta.

Mnogi autori koji su davali opservaciju na lik Dobrice Ćosića slažu se u jednom , u pitanju je otac veliko-srpske politike koji je vješto kroz organe bivše Jugoslavije, pa kasnije Republike Srbije tadašnjim srpskim liderima kao pravac djelovanja stavio projekat Srpske akademije nauka i umjetnosti, a to je ne odustati od stvaranja Velike Srbije, a kroz institucije tadašnje bivše nam zajedničke države staviti primat srpske politike, u kojem će glavnu političku, vojnu moć imati srpski predstavnici, koji će biti infiltrirani iz Srpske akademije nauka i umjetnosti. Činjenično stanje koje je postojalo u zajedničkoj nam državi ukazivao je na primat srpske politike definirane u Srpskoj akademiji nauka i umjetnosti.

Shvativši da nisu u potpunosti uspjeli u zadatku, da im nije bilo dovoljno deset valova genocida Srpska akademija nauka i umjenosti na čelu sa Dobricom Ćosićem pravi plan konačnog uništenja Bošnjaka. Kako je Bosna i Hercegovina 1992. godine, konačno postala nezavisna i suverena država, a Bošnjaci konačno stekli pravo na nacionalni identitet, SANU i njen lider prave eloborat jedanaestog genocida nad Bošnjacima.

Definiranje genocida kao krivičnog djela potpunog ili djelomičnog uništenja određene nacionalne, vjerske, rasne skupine uz nametanje takvih uvjeta života toj skupini koja će dovesti do njenog potpunog ili djelomičnog uništenja, eloborat SANU-a je uspio, nad Bošnjacima je ostvaren jedanaesti val genocida, a posljedica tog vala jeste Republika Srpska, koja danas nastavlja dalji genocid nad Bošnjacima, ali sada onaj tihi, mirni, prećutni genocid koji je opet režiran u kuhinji SANU-a, iz glava bolesno-genocidnih akademika koji nikad neće odustati od “Velike Srbije”.

 PORUKA

Bošnjaci, otvorimo oči i gradimo bošnjačku elitu, jak nacionalni identitet sa obrazovanim Bošnjacima koji će se suprostaviti politici Srpske akademije nauka i umjetnosti, koja nikad neće odustati od konačnog istribljenja Bošnjaka, jedanaest valova genocida mora nam biti poruka i pouka.

Žalosno je bilo gledati kako nam učenik iz SANU-a ušeta u Sarajevo i uđe u Begovu džamiju u cipelama, dok majke još traže kosti svojih najmilijih.

 

5.00 avg. rating (96% score) - 2 votes