HUMANITARNE AKCIJE MLADE GORAŽDANKE SELME ADŽEM

0
1420

Jony Ertl i Selma Adzem

Mlada Goraždanka Selma Adžem, koja u Engleskoj gradi uspješnu muzičku karijeru, ovih dana ponovo je u žiži javnosti, doduše ne zbog svog prelijepog glasa, već zbog humanitarne akcije pomoći djeci Goražda koju zajedno sa svojim vjerenikom Johnnyem Ertlom, kapitenom FC Portsmutha, vodi u Engleskoj.

Akcija traje već mjesec dana, a proteklog vikenda popularna TV kuća Sky je donijela prilog o tome. Naravno, informaciju više o tome kako je došlo do pokretanja ove akcije dala nam je vrijedna Selma: “Tokom ljeta nastupili smo na popularnom Goraždanskom festivalu i nakon susreta sa divnom djevojkom Arijanom Dragolj iz udruženja “Roditelji”, odlučili smo da pomognemo ugroženoj djeci iz Podrinjskog kantona, gdje djeluje ovo udruženje.

Inače, asocijacija “Roditelji” www.roditelj.ba) je jedna prelijepa organizacija čija je vizija da svako djete treba da se odgaja uz mnogo ljubavi, sigurnosti i poštovanje koje mu roditelji, porodica i cjelokupno društvo treba da pruži. Po povratku u Englesku obratili smo se Johnnyevom klubu, obrazložili šta želimo raditi i naišli smo na veliku podršku i pomoć u akciji prikupljanja pomoći za djecu iz Goražda. Odštampali su nam reklamni plakat, podijeli ga navijačima koji dolaze na utakmice kluba i naravno svim klupskim igračima i funkcionerima.

Da bi privukli što više donatora, klupski funkcioneri su odlučili da svakom od njih poklone po dvije ulaznice za utakmicu FC Portsmutha. Osim toga, u kompletan projekat uključili su i kompaniju “Yellow Self Storage” koja će obaviti tehnički dio posla, prikupljanje, skladištenje i odvoz donacije u Goražde. Inače, očekujemo da će se u ovoj akciji prikupiti velika količina školskog pribora, odjeće i obuće, a ona će trajati do kraja godine.”

Portsmuth akcija

BIHINFODESK

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes