INSTITUCIONALNO I PSIHOLOŠKO UNIŠTAVANJE BOŠNJAKA

0
622

1959684_10202870082625673_964806447_nNema zaborava, nema oprosta, jer svaki naš zaborav i oprost je uvertira za novi val genocida.

Bošnjački merhametluk mora prestat i konačno i prerast u čvrst stav „Samo hrabar i ujedinjen Bošnjak bez prilagođavanja može sačuvati državu Bosnu i Hercegovinu”.

Piše: Armin Čusto

Bosna i Hercegovina je država paradoksa, a izabrani politički predstavnici koji nas predstavljaju su leglo kukavičluka, koji mirno gledaju dalje genocidno ponašanje zvaničnika bh. entiteta Republike Srpske.

Posljednja Odluka Vlade manjeg bh. entiteta koja se tiče prebivališta, predstavlja pokazatelj stanja u državi Bosni i Hercegovini i ponašanju političara, ali i međunarodne zajednice.

Kako u svakoj normalnoj državi u kojoj se poštuju pravna hijerarhija, odnos između viših i nižih nivoa vlasti, gdje svako derogiranje Ustava od strane nižih nivoa vlasti predstavlja anarhiju, bh.entitet Republika Srpska nastavlja sa urušavanjem Ustavnog poredka Bosne i Hercegovine.

Ustav Bosne i Hercegovine jasno normira da svaki napad na ustavni poredak Bosne i Hercegovine, koji se odnosi na poštivanje Ustava, zakona, podzakonskih akata, derogiranje Ustavne i zakonske regulative predstavlja napad na Ustavni poredak Bosne i Hercegovine, Republika Srpska to sasvim mirno i kontininurano radi, a dok institucije takvo ponašanje prećutno aminuju.

Aneks VII Dejtonskog mirovnog sporazuma nalaže svim stranama u Bosni i Hercegovini slobodan povratak svim izbjeglicama i povratnicima, a vlasti su dužne ukloniti sve administrativno-tehničke barijere s ciljem djelotvornijeg provođenja navedenog sporazuma.

Dakle genocidna tvorevina Republika Srpska po ko zna koji put kontinuirano  krši propise države Bosne i Hercegovine, sporazume čiji je potpisnik Bosna i Hercegovina.

Pogledamo li pozadinu izjava srpskih predstavnika, svi se slažu  u jednom, navedna odluka treba da bude usmjerena na zaštitu Republike Srpske, poštivanje njenih propisa, a dokazi koje se traže prilikom utvrđivanja prebivališta, jeste pravna sigurnost koju želi postići nadležno resorno ministarstvo unutrarnjih poslova.

Sva briga vlasti manjeg bh. entiteta da uspostave pravnu sigurnost, jeste paravan za novi psihološki geniocid nad Bošnjacima. Njihovo ponašanje samo za laika koji ne poznaje situaciju može vjerovati vlastima manjeg bh entiteta. Zvaničnici bh. eniteta RS su svjesni da je bh. entitet RS genocidna tvorivina, razumiju oni da dalje treba psihološki ubijati Bošnjake, kako bi mogli staviti pečat konačnog istribljenja Bošnjaka.

Psihološko uništavanje

Posljednji popis u Bosni i Hercegovini koji je održan, a u kojem se predviđa će Bošnjaka biti oko 54 posto, od toga 15 posto u manjem bh. entitetu otkriva pravo lice genocidne tvorevine. Na svaki način nastoji se smanjiti taj procenat, kako bi imali alibi za ocjepljene i konačno stvaranje čiste Republike Srpske na kojem neće živjeti ni jedno nesrpsko življe.

Uklanjanje rijeći genocid sa spomenika u Višegradu, onemogućavanje djeci u Konjević-Polju da izučavaju bosanski jezik, napad na privatnu imovinu Bošnjaka, zatim posljednja odluka u vezi sa prebivalištem jeste potvrda politike aparthejda nad Bošnjacima. Kako nas nisu mogli uništiti u agresiji, ostao im je tzv „specijalni rat“ u vidu psihološkog genocida, i stoga jasno posežu sa svim stvarima kako bi Bošnjaka ponovo mogli dotjerati pred zid kolektivnog uništenja.

Razumijem ponašanje genocidne tvorevine, ali ne razumijem ponašanje bošnjačkih predstavnika koji mirno reaguju, sa najvećim stepenom kukavičluka prihvataju sve što servira manji bh. entitet.

Pitam se, a razmišljam naglas ima li i jedan političar u Bosni i Hercegovini kojima će reći Dosta je više uništavanja Bošnjaka, ovo je crta ispod koje se ne smije prelaziti.

Ostaje nam da se borimo ali ujedinjeno, a oni koji predstavljaju Bošnjake u institucijama Bosne i Hercegovine,  a nemaju volju da zaštite svoju braću Bošnjake, nek znaju da ćemo svi doći pred Božiji sud.

Izabrani bošnjački predstavnici koji nas predstavljate znajte da je odavno šehidsko dijete suzu pustilo, a to je jedan od najvećih grijehova koji ste učinili.

3.50 avg. rating (73% score) - 4 votes