KEBO – NALET TE BILO!

0
693

10Autor: Admir F. Beganović

Ima nečeg magičnog i misterioznog u onoj – nalet te bilo. Aliju dugo znam, i to dobro ga znam u svim fazama života. Znao je folirati i faze i život ali nikada nije „poštapalicu“ i kletvu – nalet te bilo, nalet ih bilo, nalet ga bilo….. uvijek i za sve je krivio masone, iluminate, tajne sekte i društva, sve one koji utiču na historijske događaje. A na tabeli krivaca na prvom mjestu bila je i ostala Amerika.

Ima Alijina „nalet ih bilo“ logike, ima majke mi. Kada je Amerika napala Sadama i Irak tražeći oružje kojeg nema čak i gluhonijemi su znali da je u pitanju nafta. I pored zvaničnog priznanja visokih oficira američke vojske, političara, senatora, pasivnih simpatizera, volontera, svih poglavica i doglavnika pa i same Prve dame da je u pitanju loša procjena ipak je Sadam obješen po „demokratskim standardima“. Rasprodaju morala Amerika nastavlja sa Gadafijem, Bin Ladenom, „radikalnim islamom“ (čuj radikalnim), ….ali može joj se i kad joj se ne da. Za sve i svakoga imaju opravdanje, nema cenzura ali kada je muslimanski svijet u pitanju onda možeš udarati do mile volje jer, zašto rušiti „slobodu medija“.
Ma, nalet ih bilo.

Kada je isplivao „slučaj Kebo“ dobri Aljo je opalio kratak rafal koji je uvijek spreman i repetiran na vrhu jezika- Amerika, nalet je bilo.

Drugi u Bošnjaka opalio je javnosti žestok šamar, punim volejom. Nastavio je Kebo ruštiti tamo gdje su dušmani stali, ruši Mirso a onda onima koje ruši velikodušno daje lopatu u ruke. Da li Amerika ima veze i dodira sa Kebom? Nalet ih bilo, ko će to istraživati?!?

Najavio Kebo argumentovano i sa halalom piljarskom strategijom pronaći krivce, primitivce i današnje parazite. Pronaći i osuditi nepotizam, terorizam, kapitalizam, valjda i alkoholizam. Ovaj put bez perike.

Tačno je to da je haram prikrivati zločin ali u čije ime Kebo priča pitanje je svih pitanja. Kako odjednom da je postao „odgovoran i savjestan“ pa se hvata sa „predmetima“ Leotar, Ljubijankić, Ugljen, El Mudžahid, Sirije, prostitucije, političke naravno, Kladuše i to one Velike, kampova…

Kada je pokušan atentat na komadanta Halilovića nije se oglašavao na ovaj način.

Stavio je Kebo tačku tamo gdje je godinama uvijek „turio“ zarez.

Šta je to Kebu „odvelo“ pa od naroda koji je žrtva pravi ubice i silovatelje?

Čijom i kakvom idejno- političkom vertikalom se vodi?

Svaka država se može porobiti ili oružjem ili dugom ili….izdajom. Da li je Kvisling dobio novog jarana iz Bosne?

Mnogi će reći da Kebu u ostatak života vodi osveta, na najprljaviji i najmizerniji način.

Slažem se da treba naći i osuditi sve aktere političkih atentata i ubistava, slažem se da za sve lopove treba sagraditi novi Goli otok ali ostaje gorak okus istine – zašto se Kebo baš sada i danas odlučio za ovaj korak? I po čijem nalogu???

Ako će od Kebine inicijative biti bolje i lakše živjeti, ako će vojnici iz Izraela uzgajati voće i povrće sa Palestincima, ako će „Charli Hebdo“ prestati vrijeđati muslimane sa onim što im je sveto, ako će Ibrahimović obući dres mog „Želje“, ako će Amerika prestati da bude dežurni policajac, ako će Srbija staviti brnjicu kada priča o Bosni, ako demobilisani borci neće stajati u centru Sarajeva sa ispruženom rukom, ….halal ti bilo majstore.

U dvije stvari sam siguran: znam da šampion Džoni Štulić pjeva onu „Kurvini sinovi“ i znam da će Sudnji dan biti ono SITO koje će razdvojiti dobro od zla. A do tada moj Kebo – nalet te bilo.

(Bošnjaci.net)

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes