Mladi BDZ se priključili kampanji za bosanski jezik

0
646

LETAK-2-PLAVINovi Pazar – Na Gradskom trgu u Novom Pazaru danas je postavljen štand na kojem su mladi Bošnjačke demokratske zajednice (MBDZ) dijelili letke našim građanima na kojima je pisalo, da se pozivaju roditelji bošnjačke nacionalnosti da se izjasne za obrazovanje svoje djece na bosanskom jeziku.

Bosanski jezik je temelj bošnjačkog nacionalnog identiteta, bosanski jezik je naš jezik, hoću obrazovanje na svom bosanskom jeziku slogani su koji su se nalazili na lecima MBDZ-a. U okviru ovog projekta apelovali su na sve naše građane da stanu u zaštitu našem maternjem jeziku  i identitetu.

„Upravo je akcija nas mladih Bošnjačke demokratske zajednice na kojoj apelujemo na roditelje da se izjasne da obrazovanje njihove djece bude strogo na bosanskom jeziku, zato što je bosanski jezik stub našeg nacionalnog identiteta bez kojeg ne bi mogli zamisliti naše obrazovanje, kulturu i naš identitet“, kazao je rukovodilac MBDZ-a za Novi Pazar Almir Muslić.

Mladi Bošnjačke demokratske zajednice pozvali su sve građane da se uključe da zajedno zaštite naš bosanski jezik.

„Obrazovanje na bosanskom jeziku je jako važno zato što je to dio naše kulture i identiteta. Moji vršnjaci i ja osećamo veliki nedostatak zato što smo propustili obrazovanje na bosanskom jeziku, a to je neodgovornost odgovornih ljudi “, kazala je Anisa Kahrimanović članica rukovodstva MBDZ-a za Novi Pazar.

Bošnjaci moraju da se bore za svoja prava u ovoj zemlji i moraju da stanu u zaštiti svojoj naciji i kulturi poruka je mladih Bošnjačke demokratske zajednice.

Pripremila: M.D.

(preuzeto: Sandžak TV, http://sandzak.tv , 8. 6. 2013.)

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes