Moja poruka Bošnjacima

0
839

indexPjesnikinja Elifa Kriještorac, kao pozdravnu riječ za tribinu Svjetskog bošnjačkog kongresa u Prizrenu, uputila je sljedeću poruku Bošnjacima.


– Dragi moji Bošnjaci! Danas nažalost ne mogu biti sa vama, iako ću i srcem i mislima biti uz vas i zajedno s vama dijeliti vaše misli, vaše brige i teškoće kroz koje prolazite, kao što sam to uvijek činila kada su moja braća Bošnjaci zapadali u razne nevolje i životne probleme.

Ovaj Svjetski bošnjački kongres, ili kako neko reče “Bošnjačka Nuhova lađa spasa” neka vam bude ponos i amanet kojeg ćete čuvati, zarad sopstvenog spasa, zarad sigurnosti i slobode vaših sinova, unuka i praunuka, zarad spasa i opstanka cijelog bošnjačkog Umeta, jer ne zaboravite, na kormilu ove lađe spasa stali su najvrjedniji i najbolji bošnjački sinovi, koje trenutno imamo.

Zato otvorite široko vrata vaših srca, neka ova lađa spasa uplovi u vaše živote, kako nikada više ne bi ostali sami, kako nikada više ne bi bili mali, jer pored ovakve snage koja je utkana rukama na hiljade Bošnjaka svijeta u ovaj Svjetski bošnjački kongres, vi ćete doista biti veliki i s velikima, a svi mi zajedno ujedinjeni i sretni pod okriljem i zaštitom jedinog Allaha.

Vidite li ovaj bijeli cvijet na zastavi? Pogledajte dobro i shvatit ćete da ti bijeli listovi čine jedan simbol, simbol borbe i slobode, simbol bratske ljubavi, a ovo u sredini neka svima nama bude simbol da je Bošnjak Bošnjaku brat, i da je savaki brat Bošnjak odgovoran za drugog brata Bošnjaka, kao najrođeniji.

Znam da će biti onih koji će s ljubomorom i omalovažavanjem primiti k znanju ovaj skup, ali neka ih, to je njihovo pravo, jer kada je Nuh pravio lađu i njemu su se smijali.Ali kada je došao veliki potop, za njih nažalost nije bilo spasa.

Esselamu alejkum!
Vaša sestra Elifa Kriještorac

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes