MUFTIJA SANDŽAČKI URUČIO PRIZNANJA VAKIF GODINE

0
794

muftija-i-vakifi-2Muftija sandžački Muamer ef. Zukorlić, 02.01.2015. godine u Novom Pazaru, upriličio je prijem za aktiviste i donatore iz sandžačke dijaspore.

Cilj prijema bio je izražavanje poštovanja i zahvalnosti vrijednim ljudima iz dijaspore koji su, uprkos udaljenosti od domovine, ostali vjerni vjerskim i nacionalnim vrijednostima i koji se odazivaju na svaki poziv da pomognu projekte od nacionalnog značaja.

Na prijemu su se obratili i predsjednik Svjetskog bošnjačkog kongresa reisu-l-ulema emeritus dr. Mustafa Cerić i predsjednik Mešihata Islamske zajednice muftija dr. Mevlud ef. Dudić, koji su veoma pohvalno i afirmativno govorili o značaju bošnjačke dijaspore i posebno o kvalitetu sandžačke dijaspore.

Tokom susreta prisutni su izrazili odlučnost i dosljednost da u kontinuitetu aktivno sudjeluju u važnim nacionalnim projektima.

Ovom prigodom Muftija sandžački uručio je priznanja Vakif godine dvojici najzaslužnijih – Ljutvu Balkanu iz Tutina i Ferhanu Sejdoviću iz Sjenice.

muftija i vakifi (17) SONY DSC SONY DSC SONY DSC muftija i vakifi (1) muftija i vakifi (2) muftija i vakifi (10) muftija i vakifi (12) muftija i vakifi (13)

(Mesihat)

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes