MUFTIJA ZUKORLIĆ: IZA NAPADA U ZVORNIKU STOJE NEPRIJATELJI BOSNE I SRPSKO-BOŠNJAČKOG DIJALOGA

0
603

zukorlicNapad na policijsku stanicu u Zvorniku je za svaku osudu i predstavlja udar na ljudske živote, državne institucije i međunacionalne odnose.

 „Ubiti jednog nevinog čovjeka je kao ubiti cijelo čovječanstvo.“  Svaki musliman obavezan je poštivati ovaj princip kojim se očituje stav islama prema životu čovjeka. Oni koji u ime islama nasilno prolijevaju krv čine veliko zlo svima, a posebno muslimanima.

Uprkos svemu što su preživjeli, Bošnjaci su dokazali nadmoć nad osvetom i nasiljem. Zato bošnjački narod ne može stati iza ovakvih postupaka neodgovornih pojedinaca koji ili nisu razumjeli vjeru, ili su zloupotrijebljeni.

Sigurno je da ovaj događaj ne može koristiti Bosni i Bošnjacima. Zato pozadinu krvavog napada u Zvorniku treba potražiti među onima koji priželjkuju cijepanje i uništenje bosanske države. Nije slučajno da krvavi napad na policijsku stanicu u Zvorniku dolazi samo nekoliko dana nakon najave predsjednika Vlade Republike Srbije Aleksandra Vučića da je spreman na sveopći dijalog srpskog i bošnjačkog naroda.

Ubijeđen sam da će ovaj put snage u bošnjačkom i srpskom narodu koje vjeruju u zajedničku budućnost i rješavanje problema dijalogom, pobijediti one koji bi nasiljem održavali ambijent za očuvanje ličnih i uskopolitičkih interesa i privilegija.

 Muftija sandžački,  Muamer ef. Zukorlić

5.00 avg. rating (96% score) - 2 votes