MUFTIJA ZUKORLIĆ: ‘SANDŽAK JE 100 GODINA POD SRPSKO-CRNOGORSKOM OKUPACIJOM’ (VIDEO)

0
650

Muftija Muamer Zukorlić rekao je u intervjuu kuvajtskoj televiziji El rej da je Sandžak već 100 godina pod srpskom i crnogorskom okupacijom, da je regija na važnom geografskom položaju, te da bi trebalo da dobije, ako ne državu, a ono makar autonomiju.

 

 

– Uprkos svim poteškoćama s kojima se suočavamo živeći 100 godina okupirani od Srbije i Crne Gore, pošto se Sandžak nalazi između njih, mi nismo prestajali da postojimo uprkos masovnom etničkom čišćenju u Prvom i Drugom svetskom ratu, te uprkos poslednjim ratovima, u Bosni i na Kosovu – kazao je Zukorlić i naveo koje zemlje okružuju Sandžak – Crna Gora, Srbija, Kosovo, te da je položaj ove regije važan jer spaja Bosnu s Kosovom, dok Srbiju spaja od Crne Gore, odnosno razdvaja od nje.

– Zato je Sandžak u poslednjih 100 i više godina bio ključna tačka mnogih previranja. To je stavilo muslimane u mnoge probleme i to je razlog što je Sandžak podijeljen između Srbije i Crne Gore, iako je regija koja ima svoju historiju i u najmanju ruku treba da ima autonomiju, ako ne može da postane država – naveo je muftija.

– Naše traženje prava je pojačalo udare na nas i na mene lično. Ne bi prošlo ni dva dana a da se u beogradskim novinama ne govori o muftiji koji provocira, koji je ekstreman – naveo je on.

HOĆEMO VELIKU DŽAMIJU U PAZARU

Nama je san da sagradimo veliku džamiju u Novom Pazaru, koja će moći da primi nekoliko hiljada ljudi – kazao je muftija o daljim planovima.

(Sandžak PRESS)

 

1.00 avg. rating (54% score) - 1 vote