ORGANIZACIJE IZ DIJASPORE: NE BLATITE IME ČASNOG HEROJA ATIFA DUDAKOVIĆA!
0
3218

IMG_8840NE BLATITE IME ČASNOG HEROJA ATIFA DUDAKOVIĆA!

S nevjericom smo pročitali vijest o hapšenju generala Atifa Dudakovića koji je branio svoju Bosnu od agresora, posebno onaj dio nad kojim je, u najvećoj mjeri, počinjen genocid nad Bošnjacima. Kakva je poruka društvu ovim apsurdnim činom, kad se ono vijekovima podučava da svoju zemlju voli i, ako treba, životom brani? Da li se to, ovim činom, Bošnjaci podučavaju da ubuduće budu zrtve u svakom stanju i situaciji?

General Dudaković naglašavao je potrebu zajedništva svih patriota Bosne i Hercegovine na poboljšanju društvenih prilika u državi. Smatrao je kako su velikodržavne pretenzije susjednih država nad Bosnom još uvijek prisutne, te da nas ne smije zavarati njihova, samo naizgled, proevropska politika. Borio se za prava boraca, pripadnika Armije Bosne i Hercegovine, često ističući zahtjev, da u slučaju opasnosti, mora postojati kritična masa patriota koja bi Bosnu mogla odbraniti. 

Cijeli slobodoljubivi svijet gnuša se bezumnoj odluci Tužilaštva BiH da procesuira jednog od najčasnijih genarala Armije BiH. 

Apelujemo na svijest i savjest Evrope, da ne poistovecuje i ne izjednacava pocinitelja genocida, sa braniteljima svog naroda i svoje drzave! Dižemo glas protiv svakovrsne nepravde i zahtijevamo da se ugledne patriote ne hapse bez razloga! 

Nadamo se da Evropa i svijet znaju razlikovati agresora od žrtve i da neće dozvoliti da se nevin čovjek ponižava! U tom smislu, tražimo da se, pod hitno, časni heroj Atif Dudaković oslobodi svih optužbi i da se prestane njegovo ime blatiti na ovakav gnusan način!


Potpisnici:

”Odbor za Srebrenicu Luxembourg”

1. BDF – Bosnjačko donatorska fondacija.
2. Zavicanji klub Bihor.

3. BKZ – Bosnjačka kulturna zajednica.

4. Prosvetitelj.

5. CLM – Coopération Luxembourg Monténégro.

6. CIL – Centre Islamique au Luxemburg.

7. Fudbalski klub Zavidovice 94.

8. AIC Dzemat Esch.

9. CCIL Dzemat Mamer (LUX).

10. AIW Dzemat Wiltz.

11. Sloga Wiltz.

12. CCINS Dzemat Diekirich.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes