OTVORENO PISMO POŠTOVANJA, ZAHVALE I PODRČKE BRIANU MASSE

0
627

predsjednik_KBSA_CustovicProšlog vikenda je otvoren Nacionalni kanadski muzej za ljudska prava. Odlukom Upravnog odbora Instituta za istraživanje genocida, Kanada predstavnici Instituta, Kongresa i Kanadske bošnjačke zajednice na otvaranju muzeja su bili poštovani Brian Masse, član Kanadskog parlamenta, sponzor Rezolucije o genocidu u Srebrenici koja je usvojena u Kanadskom parlamentu i član Internacionalnog ekspertnog tima Instituta za istraživanje genocida, Kanada.

Zajedno sa Brianom u delegaciji je bio Senadin Aličehajić, član Internacionalnog ekspertnog tima Instituta za istraživanje genocida, Kanada

Ovu priliku koristim da se zahvalim svima vama koji podržavate rad Instituta za istraživanje genocida, Kanada i Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike, Ogranak za Kanadu.

S poštovanjem
Emir Ramić

Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike uputio je otvoreno pismo podrške i zahvale članu Kanadskog parlamenta Brianu Masse koji je bio sponzor Rezolucije o genocidu u Srebrenici koja je jednoglasno usvojena u Kanadskom parlamentu. Zahvaljujući ovoj Rezoluciji omogučeno je postavljanje stalne muzejske postave o genocidu u Srebrenici i BiH u novo otvorenom Nacionalnom kanadskom muzeju za ljudska prava.
U otvorenom pismu KBSA koje je potpisao predsjednik Hamdija Čustović izražava se zahvalnost Brian Masse na predstavljanju kanadske bošnjačke zajednice na otvranju muzeja, te pozdravljaju se njegovi napori za mir, istinu i pravdu u svijetu, posebno u BiH.

“Pišemo Vam u ime Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike (KBSA), krovne organizacija koja predstavlja Bošnjake u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi, od kojih su mnogi preživjeli genocid i bile žrtve etničkog čišćenja u vrijeme agresije na Republika Bosna i Hercegovina 1992-1995. Kao organizacija čija je osnovna misija očuvanje istine o genocidu i promocija mira i pravde u Bosni i Hercegovini, želimo Vam dati našu punu podršku i zahvaliti Vam se na upućivanje Rezolucija o genocidu u Srebrenici na usvajanje u Kanadski parlament, na predstavljanju Kanadske bošnjačke zajednice na otvaranju Nacionalnog kanadskog muzeja za ljudska prava i na kraju na pismu upućenom profesoru Emiru Ramiću, direktoru Instituta za istraživanje genocida, Kanada u kome ste između ostalog napisali: “Poštovani Emir Ramić danas ste nam nedostajali. Ali ste bili u našim mislima. Vi ste napravili velike promjene. Rezolucija o genocdu u Srebrenici je stvorila uslove da se danas postavi stalna muzejska izložba koja će sada biti tačka fokusa edukacije o nepravdi u Srebrenici i primjer kako se naša zemlja odnosi prema toj nepravdi. Hvala vam za sve što ste uradili, radite, i što čete u buduće uraditi”!

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes