OVAKO DANAS IZGLEDA BOŠNJAČKI KULTURNI CENTAR U SREBRENICI

0
1265

b7076ff1e0f4f5641d24d815feaeea634619df6d9368b8b2d975b64d39a327d1Izgled završnih radova na izgradnji Bošnjačkog kulturnog centra u Srebrenici objavio je predsjednik Bošnjačke nacionalne fondacije (BNF) Hako Duljević naglašavajući značaj izgrađenog centra:

“Mnogo je onih koji žale Srebrenicu, i plaču nad sudbinom Bošnjaka u Srebrenici, ali je malo onih koji su za Srebrenicu učinili nešto konkretno. Srebrenica ne smije biti naše plakalište. Zapravo, tu polažemo ili padamo  na ispitu savjesti”

Autorstvo ideje BKC-a pripada sandžačkom muftiji Muameru Zukorliću, dok je predsjednik BNF-a Duljević koordinator svih pripremnih i ostalih operativnih aktivnosti prije i u toku gradnje.

“Za izradu i finansiranje kompletne projektne dokumentacije za ovaj objekat koji će trajno krasiti Srebrenicu, i ugostiti brojne posjetioce, zaslužan je PROJEKTNI BIRO “DULJEVIĆ” iz Sarajeva uz posebnu zahvalnost autoru Enesu Salkanoviću d.i.a.”, kazao je Duljević.

Također, predsjednik BNF-a ističe da je najveću podršku na terenu, kooperativnost i doprinos da se ovaj projekat realizira, pružio Srebreničanin Alija Tabaković dok su finansiranje izgradnje ovog objekta obezbijedili Bošnjaci koji žive i rade u Beču (Austrija).

Zahvaljujući organiziranosti, doprinosu i podršci Zajednice Sandžačke Dijaspore, i predsjednika Mithata Mujovića, Bošnjačke nacionalne fondacije Austrije i predsjednika Dževada Majdančića, u Srebrenici je izgrađeno sjedište svih bošnjačkih udruženja.

“Posebno hvala donatorima ovog objekta, ali i svima koji su na bilo koji način doprinijeli realizaciji ovoj projekta! Neću nabrajati (a bilo ih je mnogo) sve one koji su nas pljuvali i na svaki mogući način pokušavali da nas obezvolje i spriječe u ovoj nakani.. “Ljudi snuju, a Allah određuje!”, kazao je Hako Duljević.

(Bosna PRESS)

5.00 avg. rating (94% score) - 1 vote