PISMO MOM BRATU, PRIJATELJU I SARADNIKU

0
703

unnamed3Prije nekoliko godina, na osnivanju SABE (Sandžačke biznis asocijacije) upoznao sam saradnika koji mi je vrlo brzo postao prijatelj, a kasnije i brat na kojem sam mnogo ponosan.

Osvojio me je, s jedne strane, jednostavnošću i prirodnošću u komunikaciji, a s druge strane, oštrom pronicljivošću, inteligencijom, odanošću, hrabrošću. Radi njegove sposobnosti da izvanredno dijagnosticira problem, neki ga saradnici od milošte i u šali zovu ‘skenerom’. Svega sam se nagledao u ovih nekoliko godina saradnje u međuljudskim odnosima, ali naš brat Hako je, uz Allahovu pomoć, prebrođavao najteže spletke, intrige, potvore i licemjerne napade zavidnika i ostalih dušmana.

Posebno obilježje ovog čestitog Bošnjaka je i velikodušno uvakufljavanje dobara koje ima. Dok nam prodani bošnjački političari na valsti trguju s dostojanstvom, sve što ima naš brat Hako je stavio u službu  pokreta za istinsko bošnjačko dostojanstvo kojem vjeruje. Čak i svoj život, zdravlje, porodicu… U ovom kratkom obraćanju, u povodu nastalnih vjerskih i nacionalnih prigoda, želim mu poručiti:

Brate Hako, čestiti Bošnjače, uzore,

Allah nam Te još dugo poživio i činio nas počastvovanim daljim druženjem sa Tobom!

Tvoj brat, prijatelj i saradnik Mithad Bećirović

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes