PORTAL WWW.MREZA.ORG POZVAO NA PREMLAĆIVANJE FATMIRA ALISPAHIĆA

0
624


350_Prijetnje_Fatmiru_Alispahicu (1)Ljevičarski ekstremisti i piromani u službi velikosrpskog terora

Politički web magazin čije je sjedište u Tuzli www.mreza.org, a koji je povezan sa ekstremnom ljevicom i februarskim paljevinama Tuzle, u utorak je objavio laž da je Fatmir Alispahić „nazvao gladni narod BiH teroristima i plaćenicima“, a misleći na 60. izdanje Alispahićevog „Deftera hefte“ na MTV Igman u kome su tematizirane najave da će uskoro doći do haosa Sarajevu, Tuzli, Zenici i drugim mjestima sa bošnjačkom većinom. Šta više, Fatmir Alispahić je založio za proteste u okviru demokratskih prava i sloboda, ali je na mogućnost da dođe do ponovnih paljevina onoga što je u toku agresije odbranjeno ljudskim životima, rekao da se – treba organizirati za odbranu.

Ali ono što prelazi okvire neprofesionalizma i lažljivosti ovog nepoznatog web portala, kojem je očito stalo do brze afirmacije, jeste pozivanje na činjenje krivičnog djela, dakle, pozivanje na premlaćivanje Fatmira Alispahića, i to „letvom preko leđa“, a o čemu svjedoči sljedeća rečenica:

– „Dotičnog gospodina hitno treba poslati na liječenje u neku ludaru ili ga narodno izliječiti letvom preko leđa.“

Pitanje je da li će oni koji opravdano štite web portal klix.ba i novinarska prava i slobode sada ustati u zaštitu Fatmira Alispahića na čije premlaćivanje poziva ekstremistički portal mreza.org. Ili će i sada, kao što reče George Orwell, jedni biti jednakiji od drugih, pa će jedno pravo važiti za klix.ba, a drugo za Abu Hamzu, jedno za klix.ba, a drugo za Fatmira Alispahića.

p.s.

Velikosrpska autonomija Tuzle

Prema nepotvrđenim informacijama sa ovim portalom je povezan univerzitetski profesor iz Tuzle Vedad Pašić koji je nedavno javno psovao majku muslimanima okupljenim na jednoj vjerskoj manifestaciji, a sa čime su povezane i incijative da Tuzla proglasi autonomiju i pripoji se velikosrpskom projektu, što je u korelaciji sa planom za stvaranjem tzv. trećeg entiteta, formiranje „distrikta Sarajevo“ i formiranjem geta za Bošnjake od Ilijaša do Tešnja, a što je i bio cilj tzv. februarskih protesta čija se repriza upravo najavljuje.

(Bnet)

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes