Predsjednik BKZ i BNV cestitali dr. Cericu izbor za predsjednika SBK

0
803
Predsjednik Bošnjacke kulturne zajednice Jahja Fehratović i predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Samir Tandir uputili su odvojene čestitke dr. Mustafi Ceriću povodom njegovog izbora za predsjednika Svjetskog bošnjačkog kongresa (SBK).
U čestitki predsjednika Bošnjačke kulturne zajednice Jahje Fehratovića se kaže:

Sandzak 164.indd“Uvaženi dr. Mustafa ef. Ceriću,

Obradovani smo viješću o vašem izboru za predsjednika krovne nacionalne organizacije Bošnjaka Svjetskog bošnjačkog kongresa SBK.

Čvrsto smo ubijeđeni da ćete vi, kao i u dosadašnjem angažmanu sa pozicije reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH, dati nemjerljiv doprinos afirmaciji bošnjačkog pitanja i rješavanju nagomilanih problema Bošnjaka u svijetu, obzirom na Vaše veliko iskustvo i prodornost u diplomatskim sferama na Istoku i Zapadu.

Također smo ponosni što ste u svom prvom obraćanju na Skupštini SBK pokrenuli pitanja položaja Bošnjaka na Kosovu i u cijelom regionu te odnosa matice prema njima i time postali prvi nacionalni lider Bošnjaka iz Bosne nakon Alije Izetbegovića koji je obratio pažnju na Bošnjake izvan matične države. Ovo nam je veoma važno jer kao što znate Bošnjačka kulturna zajednica predstavlja mrežu bošnjačkih nacionalnih organizacija u regionu i svijetu, koje su u ovom trenutku uprle oči prema Vama i Svjetskom bošnjačkom kongresu ulažući sve nade da ćete osigurati Bošnjacima u regionu i svijetu ona prava koja im po Božijim i ljudskim zakonima pripadaju, a prije svega tiču se slobode i jednakopravnosti sa svim ostalim narodima.

U tom duhu, u svoje lično ime kao i ime svih Odbora, članova, simpatizera i cjelokupnog bošnjačkog naroda u Sandžaku želim Vam hairli, sretan, plodotvoran, dug, berićetan i Božijom milošću pomognut angažman za opće dobro Bošnjaka.”

Čestitka predsjednika BNV

Samir Tandir predsjednik BNV u čestitki predsjedniku SBK dr. Mustafi Ceriću kaže:

samir tandir“Poštovani dr. Mustafa Ceriću u ime Bošnjačkog nacionalnog vijeća BNV, kao i u svoje lično ime želim Vam čestitati na izboru za predsjednika Svjetskog bošnjačkog kongresa SBK. 

Iskreno vjerujemo da će Vaš izbor dodatno doprinijeti panbošnjačkom povezivanju i jačanju matične zemlje svih Bošnjaka, Bosne i Hercegovine kao i stabilizaciji prilika u regionu.”

 

Informativna služba SBK

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes