PREDSJEDNIK SBK-a DR. MUSTAFA CERIĆ NA GLOBALNOM EKONOMSKOM SIMPOZIJU U KIELU, NJEMAČKA

0
824

logo

(01. September, 2013).  Na poziv predsjednika Kiel instituta za svjetsku ekonomiju Denisa Snovera (Dennis Snower) i izvršnog direktora Globalnog ekonomskog simpozija (GES) Alesija Brauna (Alessio Brown) predsjednik svjetskog bošnjačkog kongresa reisu-l-ulema emeritus dr. Mustafa Cerić će prisustvovati na ovogodišnjem                 Globalnom ekonomskom simpoziju otvorenog rješenja (the Global Economic Symposiums Open Solution), koji će se odžati u gradu Kielu u Njemačkoj od 01. do 02. oktobra, 2013.  god. U pismu se dr. Cerić poziva da govori o temi: „Može li religija pomoći u rješavanju globalnih pitanja.“   

Inače, Globalni ekonomski simpozij otvorenog rješenja je godišnji susret vrhunskih svjetskih autoriteta za rješavanje globalnih pitanja kao što su klimatske promjene, energetska sigurnost, nedostatak vode i hrane, siromaštvo i nejednakost, nezaposlenost, nedovoljna edukacija i globalne prijetnje za mir i sigurnost. Pokrovitelj Simpozija je Hose Manuel Baroso (Johé Manuel Barroso), predsjednik Europske komisije.

Ove godine na Simpoziju će aktivno sudjelovati svjetski eknomisti, direktori banaka, direktori osiguravajućih društava, direktori globalnih investicionih projekata, direktori globalnih korporacija, bivši šefovi država i vlada, bivši ministri financija, bivši guverneri centralnih banaka, predsjednici multilateralnih institucija, predsjednici vodećih civilnih organizacija te velikani iz svijeta ekonomije, uključujući i nositelje Nobelove nagrade, kao i druge svjetske akademske ličnosti.  

Informativna služba SBK-a  

 

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes