PREDSJEDNIK SBK DR. MUSTAFA CERIĆ UPUTIO PISMO AMBASADORU CRNE GORE DRAGANU ĐUROVIĆU

0
1200

news-2013-Septembar-mustafa_ceric_521086819Povodom apela Bošnjačke kulturne zajednice u Crnoj Gori, a na čelu sa predsjednikom Hazbijom Kalačem, predsjednik Svjetskog bošnjačkog konresa reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić je uputio pismo ambasadoru Crne Gore u Bosni i Hercegovini gosp. Draganu Đuroviću u vezi sa Nacrtom zakona o saradnji Crne Gore sa iseljeništvom.

Apel predsjednika Hazbije Kalača kao i pismo reisu-l-uleme emeritusa dr. Mustafe Cerića prenosimo u cjelosti:

Vaša Ekselencijo,

Obraćam Vam se u svojstvu predsjednika Svjetskog bošnjačkog kongresa povodom pisma, kojeg sam dobio 14.03.2014. godine iz Rožaja od predsjednika Bošnjačke kulturne zajednice u Crnoj Gori (BKZ), Hazbije Kalača a u vezi sa Nacrtom zakona o saradnji Crne Gore sa iseljeništvom. U pismu, kojeg Vam dostavljamo u cjelosti, gosp. Hazbija Kalač navodi niz primjedbi, koje upućuju na zaključak da najavljeni Nacrt zakona o saradnji Crne Gore sa iseljeništvom najavljuje flagrantno kršenje Ustava Crne Gore, posebno u oblasti ljudskih i nacionalnih prava Bošnjaka.

Iznenađeni i razočarani tim saznanjem, mi Vam se obraćamo da prenesete naš apel Vašoj Vladi u Crnog Gori da otvori razgovore sa Bošnjačkom kulturnom zajednicom i da se na način dijaloga i međusobnog uvažavanja nađe najbolje rješenje za jednakost i ravnopravnost svih nacionalnih zajednica u Crnoj Gori.

Bošnjaci u Crnoj Gori nisu manjina, već konstitutivni narod Crne Gore i zato zaslužuju da budu jednakopravni po svim osnovama u Crnoj Gori.

U nadi da ćete prenijeti ovaj naš apel sa pismom od gosp. Hazbije Kalača Vašoj Vladi, koja će, nadamo se, uvažiti našu zabrinutost i želju za konstruktivnu suradnju za dobrobit svih, primite izraze mojeg poštovanja    

 

Dr. Mustafa Cerić

Prerdsjednik

Svjetskog bošnjačkog kongresa   

1 Apel o  Nacrtu zakona o saradnji Crne Gore sa iseljeništvom

2 Apel o  Nacrtu zakona o saradnji Crne Gore sa iseljeništvom

3 Apel o  Nacrtu zakona o saradnji Crne Gore sa iseljeništvom

(Svjetski bošnjački kongres)

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes