PREDSTAVLJEN GENERACIJSKI PROJEKAT BOŠNJAKA “VIRTUELNI MUZEJ GENOCIDA”

0
267

20130930_175120Predstavljen generacijski projekat Bošnjaka “Virtuelni muzej genocida”

U Sarajevu je 30.09.2013. godine, održan radni sastanak Rukovodstva Odbora za ljudska prava, prava žrtava rata i genocid SBK-a

Sastanku su pored predsjednika Odbora prof. dr. Admira Muratovića prisustvovali i zamjenik predsjednika Odbora, Nihad Halilbegović, šef podobora za genocid prof. dr. Rasim Muratović, šef pododbora za prava žrtava rata, Munira Subašić, sekretar Odbora Adis Tumbul, kao i članica Odbora, prof. dr. Selma Rizvić.

Rukovodstvo se usaglasilo da je u, proteklih nekoliko mjeseci, Odbor pomno pratio stanje ljudskih prava općenito, a Bošnjaka posebno, te da je na vrijeme reagirao usljed kršenja istih, što je potrebno nastaviti.

Na sastanku su definirane obaveze rukovodstva Odbora, zadaci i ciljevi Odbora koje je potrebno realizirati u narednom periodu.

Jedan od ciljeva Odbora za ljudska prava, prava žrtava rata i genocid jeste realizacija projekta “Virtuelni muzej genocida”.

Članica Odbora prof. dr. Selma Rizvić je rukovodstvu Odbora predstavila projekat “Virtuelnog muzeja genocida”. koji priprema u saradnji sa mr. Fatmirom Alispahićem. Ovaj projekat ima sve preduvjete da bude dobra osnova za jedan generacijski projekat Bošnjaka, istakla je prof. dr. Rizvić.

PREDSTAVLJEN GENERACIJSKI PROJEKAT BOŠNJAKA “VIRTUELNI MUZEJ GENOCIDA”
1 vote, 5.00 avg. rating (94% score)