PROGLAS SBK POVODOM ESKALACIJE PROTESTA U BOSNI I HERCEGOVINI

0
790

download10Na osnovu odluka zajedničke sjednice Predsjedništva i Izvršnog vijeća održane 10. februara 2014. godine, povodom eskalacije protesta u Bosni i Hercegovini, Svjetski bošnjački kongres objavljuje:

 

 P  R  O  G  L  A  S

 

Svjetski bošnjački kongres izražava zabrinutost za stabilnost države Bosne i Hercegovine.

 

Svjetski bošnjački kongres razumije opravdanost građanskih protesta izazvanih sistemskom korupcijom na svim nivoima vlasti, neodgovornim ponašanjem vladajućih struktura i neadekvatnim ustavnim uređenjem države Bosne i Hercegovine.

 

Svjetski bošnjački kongres najoštrije osuđuje sve oblike nasilja koji imaju za posljedicu urušavanje državnih institucija i uništavanje imovine.

 

Svjetski bošnjački kongres poziva sve patriotske snage u domovini i dijaspori da se pridruže Kongresu u cilju očuvanja i jačanja države Bosne i Hercegovine.

 

Svjetski bošnjački kongres poziva probosanske političke faktore da lične i stranačke razmirice ostave po strani, radi prevazilaženja teške krize u kojoj se nalazi država, te da kriznu situaciju ne zloupotrebljavaju u dnevnopolitičke svrhe.

 

Svjetski bošnjački kongres formira Krizni štab sa zadatkom da hitno pripremi i aktivira operativni plan za djelovanje organa SBK u kriznoj situaciji.

 

Svjetski bošnjački kongres očekuje od svih patriotski orijentiranih građana da se radi učešća u aktivnostima Kriznog štaba, jave na tel. +38733922990 ili na e-mail krizni.stab@sbk.eu.com.

3.67 avg. rating (77% score) - 3 votes