REAKCIJE NA PODLO BLAĆENJE ČASTI SANDŽAČKOG MUFTIJE MUAMERA ZUKORLIĆA

0
604

samir-tandir-300x175VOLEJ U ZDRAV MOZAK

Piše: Samir Tandir

Tekst koji je nedavno objavio dnevni list Sarajevski Avaz sa ciljem medijske i svake druge satanizacije muftije Muamera ef. Zukorlića, zasigurno će ući u povjest novinarstva kao najprljavi tekst ikad objavljen na prostoru ExYu. Dovoljno je samo vidjeti da se celokupna konstrukcija sarajevskog žutaća zasniva na navodnom izvoru poznatom redakciji, pa da niko ni normalan, niti polunormalan i ne tretira spomenutu glupost, osim naravno nadležnih sudova koji će zasigurno imati pune ruke posla, jer je vakat da se medijskoj hajdučiji Avaza i njima sličnih žutaća napokon stane na kraj. 

Ono sto je jedino u celokupnoj ujdurmi interesantno jeste ko su autori ovog voleja u zdrav mozak, tako bestidno iskonstruisanog da i Kurir i Alo mogu da im pozavide? Potpuno je jasno da je muftija Zukorlić svojim principielnim dugogodišnjim djelovanjem stekao brojne protivnike i neprijatelje, ali je i činjenica da ta, bilo intelektualna, bilo politička, borba nikada ovako nije presla granice i zdravog razuma i ukusa do te mjere da se nebirajući sredstva poseže za najprovidnijim lažima. Pa ko su autori ovog voleja u mozak? Jedan je svakako vlasnik žutaća iz Sarajeva, Fahrudin Radončić, aktuelni ministar u vladi BIH i budući dugogodišnji stanovnik KPZ Zenica. Ako nekog možda i čude motivi zašto perač prljavog novca narko bande Nasera Keljemendija i dugogodišnji saradnik KOSA i crnogorske obavještajne službe ima motiv da piše ovakve tekstove pojasnićemo u redovima koji slede.

Naime, do oktobra 2011. godine Avaz i Radončić imaju relativno korektan stav prema muftiji Zukorliću i njegovom djelovanju, međutim posle susreta muftije i tadašnjeg lidera srbijanske opozicije, a današnjeg predsjednika države Tomislava Nikolića gdje se, historija će pokazati, desila presuda režimu Borisa Tadića, Avaz i Radončić vjerne sluge Tadića i njegove bande kreću sa mediskim udarima i podmetačinama na muftiju Zukorlića. Vrhunac tih udara dešava se u trenutku kandidature muftije za predsjednika Republike Srbije kad je postalo jasno da bošnjačke glasove neće dobiti njegov gazda Tadić. Zadnje podmetačiine sarajevskog žutaća su samo refleksija boli neprebolne da Tadić i njegovi tajkuni vise ne gazduju Srbijom te da su krila balkanskoj mafiji, kojoj i sam Radončić pripada, zadnjim hapšenjima dobro potkresana. Drugi, ali ne i manje bitni koautor podmetačine i bljuvotina objavljenih u Avazu je vječiti ministar sa portfeljom Rasim Ljajić. Njegov motiv je opšte poznat, a upravo sad je njemu više nego ikom trebao taj medijski volej u zdrav mozak narodu u Sandžaku i Srbiji, pa da uz pomoć njegovih spindoktora, lažnih analitičara, te privatnih portala zamagli stvarnost i zamjeni teze, ne bi li narod zaboravio da je gladan, žedan, go i bos, da nema posla, investicija, ni novih ni starih radnih mjesta. Da zaborave na sve ono što je u kampanji zajedno sa svojim tadašnjim šefom Tadićem lagao, jer bolje da se priča o muftiji kroz navodne afere koje on podmeće, nego o već navedenom stanju za koje je kao večiti ministar najodgovorniji. To je očajnički pokušaj skretanja pažnje sa teme kriminala u gradskoj upravi Novog Pazara i činjenice da je upravo Ljajić zaštitnik i vođa svih narko bandi u Sandžaku.

E, pa neće moći vječiti ministre! Došlo je vrijeme i da ispitamo tvoje poslove! Dobro je što je Vučić počeo da čisti Srbiju, ali je vrijeme da se pređe i na Vladu, i to da počne sa svoje lijeve strane.

Izvor: www.pravda.rs

5.00 avg. rating (94% score) - 1 vote