U MNOGIM HRVATSKIM GRADOVIMA OBILJEŽENA GODIŠNJICA GENOCIDA U SREBRENICI

0
537

IMG_0426.JPG.688x388_q85_crop_upscaleMimohod u znak sjećanja na srebrenički genocid okupio je u subotu u Zagrebu nekoliko stotina ljudi, koji su se uz zdenac Manduševac na središnjem gradskom trgu došli pokloniti nevinim žrtvama pokolja koji su prije 20 godina na području Srebrenice počinili pripadnici vojske bosanskih Srba, ubivši više od osam tisuća Bošnjaka.

Noseći transparente s natpisom »Srebrenica svijetom hodi«, okupljeni su sudjelovali u polusatnoj šetnji koja je u 11 sati krenula od Manduševca, preko Trga bana Jelačića, pa Ilicom do Cvjetnog trga i natrag Bogovićevom i Gajevom ulicom.
Sudionici mimohoda odjenuli su bijele majice s natpisom »Srebrenica 20 – da se ne zaboravi, i nikada, nikome nigdje ne ponovi«.

Mimohod je organiziralo Vijeće bošnjačke manjine Grada Zagreba želeći time obilježiti sjećanje na nevine žrtve Srebrenice te kako bi poslalo poruku mira.

»Mimohod je organiziran u znak sjećanja na 20. obljetnicu stradanja Bošnjaka i drugih naroda u Srebrenici, ali i da se pokaže, da se ne zaboravi što je bilo, kako se tako nešto nikad nikome više ne bi ponovilo«, poručio je Benjamin Terzić u ime organizatora.

/novilist/

 

 

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes