U SARAJEVU PROMOVIRANA NOVA SERIJA LISTA „PANBOŠNJAK“

0
853

DSC01460U Sarajevu je 25.09.2013. godine, u prostorijama Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca upriličena promocija nove serije lista „Pan Bošnjak“. O  svebošnjačkom časopisu „Pan Bošnjak“ govorili su akademik Muhamed Filipović, glavni i odgovorni urednik kao i član redakcije Časopisa prof. dr. Dževad Jahić.

Akademik Filipović je na promociji istakao da je „Pan Bošnjak“ glasilo Svjetskog bošnjačkog kongresa te da je uređivan sa stanovišta potreba ukupnog bošnjaštva za društvena pitanja, a naučni kriterijum je jedini kriterijum na osnovu kojeg će se objavljivati tekstovi.

DSC01489„Pan Bošnjak jeste čvrsta spona između Svjetskog bošnjačkog kongresa i Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti, ali će se težnje Časopisa usmjeriti i ka organiziranju naučnih skupova putem kojih će se iznaći način da se okupe relevantni faktori za promoviranje progresivnih ideja.“ kazao je prof. dr. Dževad jahić.


„Pan Bošnjak“ će izlaziti dvomjesečno sa uređivačkim konceptom koji će imati težište na tekstovima bošnjačke intelektualne misli u cilju afirmacije bošnjačke kulture i očuvanja nacionalnog identiteta Bošnjaka.

5.00 avg. rating (94% score) - 1 vote