ZAŠTO JE KEBO DO SADA ŠUTIO, IMA LI KRAJA SAMOUNIŠTAVANJU BOŠNJAKA?

0
580

mustafa_ceric_vijesti_761705515Mirsad Kebo, još uvijek aktuelni podpredsjednik Federacije BiH ne prestaje s pričom o navodnim zločinima nad Srbima u Vozući, te je izjavio kako je spreman dati izjavu u Tužilaštvu BiH 21. januara o obimnoj dokumentaciji koju je dobio pa proslijedio istražnim ogranima, a koja se tiče zločina koji je odred El Mudžahid počinio nad Srbima u Vozućoj i drugdje za vrijeme rata u BiH, kao i o mogućoj ulozi nekih pripadnika bošnjačkog političkog i vojnog vrha.

Tim povodom oglasio se Mustafa Cerić, predsjednik Svjetskog bošnjačkog kongresa i dao vrlo konkretan stav u vezi ove priče. Razmišljanja dr. Cerića prenosimo u cjelosti:

– Zašto je Mirsad Kebo do sad šutio? Zašto je baš sad progovorio? Ko smo mi Bošnjaci? I šta hoćemo? Gdje smo? I kuda ćemo? I s kim ćemo? I za koga ćemo? Ima li išta što nas čini ponosnim? Ima li išta što nas ujedinjuje? Ima li iko da nam valja? Gdje nam je duša? Imamo li obraz? Imamo li stida pred tolikim nišanima? Imamo li poštovanja prema šehidima? Imamo li srca prema jetimima? Imamo li ljubavi prema svome rodu? Ima li kraja našem samouništavanju? Našem samoponižavanju? Našem samoiživljavanju?

Šta će biti s našom djecom? I s našim unucima? Imamo li snage da pobijedimo sebe? Ima li lijeka za našu bolesnu pamet? Imamo li pouzdanja u sami sebe? Imamo li sraha pred Bogom?

Ima nas, hvala Bogu, koji smo pouzdani u Boga i same sebe i koji se nikog osim Boga ne boje i koji znaju zašto je i za koga Mirsad Kebo baš sad progovorio. Duh Dobrog Bošnjanina nije nikad umro… ni samoubilački bombaš nije mu nikad ništa mogu… zato, moj Bošnjače, glavu gore pred nama je mnogo posla za dobrobit svih ljudi, kojima je na srcu ova Bosna, kojima je na srcu suživot i tolerancija, kojima je na srcu istina i pravda, kojima je na srcu čast i ponos našeg naroda, kojima je u duši poštovanje prema bosanskim šehidima – napisao je dr. Cerić.

(NAP)

5.00 avg. rating (94% score) - 1 vote