SARAJEVSKI DANI NA PUTU GEBELSOVOG OTKRIĆA

0
678

400_BKZ_Belgije_Muftija_Zukorlic1Piše: Kemal Mustafić

Ne zna se tačno ko je ovaj V. Bačanović, koji u posljednjem broju notornog sarajevskog tjednika Dani, piše o muftiji Muameru Zukorliću i, naravno, o neizostavnoj temi za sve islamofobe, reisu-l-ulmi emeritusu dr. Mustafi Ceriću. Nije nepoznato da tjednik Dani godinama truje mržnjom prema svemu što se u islamu, u muslimana i u Bošnjaka otrovati može. Zato nije ni važno ko u Danima potpisuje tekstove, jer važno je da se uvijek šalje jedna te ista poruka iz broja u broj, a to je: „Mi vas mrzimo iz dna duše, jer ne znamo kako da vam oduzmemo slobodu. Sve smo probali, ali ne polazi nam za rukom. Ostalo nam je da i ovo probamo: Srpska vladajuća elita vješto koristi Zukorlića”.

Čestitam drugu V. Bačanoviću, pardon Danima (bez ijednog pravog novinara) na ovoj orginalnoj i genijalnoj ideji, odnosno na dosljednom doušništvu i KOS-ovskom podaništvu na kojem bi vam pozavidio i sam Paul Joseph Goebbels. Siguran sam da će srpska vladajuća elita biti jako impresionirana kad čuje, odnosno, pročita kakve genijalce Sarajevo ima, koji su ustanju da se u svojoj mržnji prema muftiji Zukorliću dosjete čak i onoga što njima samima nikad ne bi na pamet palo, jer znaju da bi im se u Beogradu svi smijali.

Ali, ovo što V. Bačanović, pardon njegovi političko-udbaški nalogodavci pričaju u Danima i nije namjenjeno beogradskoj publici, već sarajevskoj, odnosno slijepoj bošnjačkoj dokolici, tj., dokolnicima, koji vide svijet od Baščaršije do Marin Dvora. Njima smeta muftija Zukorlić, koji ih budi iz njihove medvjedovske loge, koju oni prave za sebe i svoje jarane, koji ne bi da ih se uznemirava sa bilo čim što nije od dohvata njihovog stomaka. Taj Zukorlić i taj Cerić njih iritira, iako od tog što oni rade nema ništa, ali, ko zna, možda i bude nešta što je van dohvata njihove vlasti i masti.

Nisu li napadali i rahmetli Aliju Izetbegovića nižašto drugo već zato što se usudio da brani slobodu i čast islama te da stane ispred Bošnjaka naspram dželata, koji je govorio da će Alija ”odvesti muslimane u nestanak, jer muslimani ne mogu da se obrane ako bude rat ovdje”.  Tako isto sad govore sarajevske kukavice i beogradski dušmani da će muftija  Zukorlić „odvesti Bošnjake u nestanak, jer Bošnjaci ne mogu da se odbrane ako Beograd, uz prećutnu suglasnost Sarajeva, odluče da Bošnjake pokrsti ili protjera iz Sandžaka“ .

Za tu nemoć Bošnjaka najviše su krivi bijeli džipovi. Jer da muftija Zukorlić ne vozi bijele džipove pokorni Bošnjaci bi bili mirni ne samo u Sandžaku, već i u Sarajevu. Problem je i muftijino osiguranje, jer da nema osiguranja, onda, vjerovatno, ne bi bilo ni muftije Zukorlića, pa bi se podobni Bošnjaci razrahatili. Problem je i muftijina slobodna i uvjerljiva priča, jer ona udara na savjest (ne)savjesnih Bošnjaka i prkosi bošnjačkim dušmanima.   Zato bi bilo bolje da Muftija šuti kao što šute sarajevski podanici i klimaju glavom Beogradu kao u najbolji vakat beogradske dominacije u Sarajevu.

I kao što su nekad od Alije okretali glavu i kovali zavjeru protiv njega, tako isto danas okreću glavu i kuju zavjeru protiv muftije Zukorlića oni što su neostvareni u sebi i u svojoj okolini, pa im je jedino ostalo da prate šta radi muftija Zukorlić i da okolo šire depresiju tipa: „nema ništa od nas“, „naši su najgori“, „Muftija pretjeruje“, „Muftju treba neko da zaustavi“, „Muftija je problem“. Naravno, kao što je i rahmetli Alija bio problem za sve bošnjačke malodušnike i sve bosanske dušmane. Za tu vrstu ljudi, koje ujedinjuje kukavičluk i dušmalnuk prema Bošnjacima, svako je problem ko stane u odbranu islama, muslimana i Bošnjaka. Neka se niko ne zanosi da postoji način da se njih zadovolji ako i truna ima islamskog morala, muslimanskog dostojanstva, bošnjačkog ponosa i bosanskog duha. Zapamtite, Bošnjaci, onaj koga V. Bačanović, pardon združena beogradsko-sarajevska antibošnjačka udba, napada zaslužuje naše poštovanje i podršku, jer je sigurno na pravom putu. To je tako bilo oduvijek i to će zako biti zauvijek. Zato ako ništa ne možeš uraditi da pomogneš muftiji Zukorliću, a ti makar ne dozvoli da ti V. Bačanović, pardon dušmani, pljunu u dušu.

Naravno, za savjesne i odgovorne Bošnjake V. Bačanović, pardon „slobodoumni“ islamofob, je inspiracija da još više i još jače vole, poštuju i podržavaju muftiju Zukorlića, koji svojim radom i djelovanjem kvari račune podobnim i podanićkim likovima, koji ništa drugo ne znaju raditi do biti sluge, odnosno robovi svojim gospodarima, koji ih plačaju da im služe i robuju.

Hvala Allahu Uzvišenom pa smo svjesni Njegove velićine i moći i zato se ne bojimo ni onih u Sarajevu i onih u Beogradu koji danonoćno zavjere kuju da nas udalje od Gospodara, koji nas nije ni ostavio ni omrznuo.

Zato V. Bačanoviću, pardon Dananoviću, nastavi dalje istraživati. Možda ti se i posreći da otkriješ još koju udabašku tajnu o muftiji Zukorliću. I možda ti se posreći da dobiješ i neku nagradu za tvoja otkrića, jer muftija Zukorlić je mnogo zagonetna osoba i dugo odolijeva svim napadima i naletima, svim vašim Gebelsovskim „otkrićima“ i udbaškim polićima.

A što se nas tiče, treba da znate da što ga više napadate nam je sve bliži i draži. Neka ga Allah Uzvišeni čuva od vas i od vaših udbaških laži! Amin!

 

Srpska vladajuća elita vješto koristi Zukorlića

Nakon što je brutalno prebio svog nekadašnjeg saradnika, efendiju Bekira Makića, da bi poslije medijima slao demanti da to zapravo nije uradio, muftija Islamske zajednice u Srbiji, Muamer Zukorlić je pokazao da kada je u pitanju vlast ne preže ni od čega. Nakon što mu je leđa okrenuo i vlastiti šurak Emir Elfić, poslanik Bošnjačke demokratske zajednice u skupštini Srbije, Zukorlić se okrenuo protiv najposlušnijih saradnika kao što je bio Mekić, koji mu je služio kao namješteni “kandidat” na svim prošlim izborima za muftiju.

Podsjetimo, uspon Zukorlića je započeo stvaranjem paralelne islamske zajednice u Srbiji, koja se, navodno, trebala radikalnije zauzimati za bošnjačke interese. Ispostavilo se, međutim, da stvari stoje potpuno suprotno. Srpska vladajuća elita je Zukorlića vješto koristila kao strašilo, odnosno sliku stereotipnog muslimanskog radikala koji učestalim i spektakularnim medijskim nastupima i napuhanim političkim zahtjevima (kao što je npr. autonomija Sandžaka) dodatno učvršćuje postojeće steroetipe i kao takav služi manipulaciji masama u samoj Srbiji. Zukorlića je kao zvijezdu lansirao bivši reisu-l-ulema IZ-a Mustafa Cerić, koji ga je nastojao progurati za “Bošnjačkog kralja” i svog mogućeg nasljednika.

Kada to nije uspjelo i kada je Cerić završio kao predsjednik Letećeg cirkusa Montija Pythona, pardon Svjetskog bošnjačkog kongresa (bez ijednog izabranog kongresmena), teško da će se i planirani nasljednik koji se do sada uspio zavaditi i sa najbližim saradnicima daleko dogurati. Zvanični Rijaset IZ-a BiH se, povodom incidenta prebijanja Mekića oglasio nemuštim saopštenjem u kojem reisu-l-ulema Husein Kavazović izražava “duboku zabrinutost zbog ukupnih okolnosti u kojima već dugo vremena radi Islamska zajednica u Srbiji”, te da “složenost prilika u kojima djeluje Islamska zajednica u Srbiji još više nalaže svim organima, ustanovama i uposlenicima Islamske zajednice u Srbiji potpunu predanost poštovanju normativnih akata i procedura te moralnu i profesionalnu odgovornost u vršenju misije Islamske zajednice”.

Ma šta da je Kavazović mislio pod “poštovanjem normativnih akata i procedura”, činjenica je da je zvanični sajt IZ-a BiH i nakon premlaćivanja Mekića objavio YouTube snimak hutbe Muamera Zukorlića ni manje ni više “o fenomenu izdaje kroz kur’anske primjere.”  (V. Bačanović)

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
PODIJELI
Prethodni članakDeportacije 1992-2013
Naredni članakKako iseliti muslimane?