REAKCIJE NA PODLO BLAĆENJE ČASTI SANDŽAČKOG MUFTIJE MUAMERA ZUKORLIĆA

0
629

599044_136110196566131_756025506_nAktuelni Ministar četničke sigurnosti u BiH, pronašao je neki lični interes da se stavi u službu političkih oponenata Beograda Rasima Ljajića i Sulejmana Ugljanina kao i podgoričkog oponenta Rafeta Husovića u misiji omalovažavanja vjerskog i nacionalnog vodje Bošnjaka Sandžaka  muftije Muamera ef. Zukorlića i razbijanja IZ u Srbiji.           

Dakako, cijenimo pravo na slobodu govora i pravo na izjašnjavanje kako ko želi, ali osuđujem iznošenje neistina i neutemeljenosti izjava rekla – kazala, kojima se podstrekavaju svađe i razbijanje jedinstva Bošnjaka Sandžaka. Medjutim,to očigledno nije bilo dovoljno onima koji su naručili ovaj tekst. Tekst je bio samo opravdanje i povod za paljbu da se na osnovu sumnjičenja i bez ikakvih konkretnih i validnih arumenata i dokaza na vrlo nedoličan način obruše na čast i obraz glavnog muftije Muamera ef. Zukorlića. U većini ovog malograđanski napisanog teksta iznose se neargumentovane klevete, laži i uvrede na račun Muftije. Ove izmišljotine kojima se izliva mržnja, ljubomora i zloba na sve ono sto je učinio muftija Zukorlić za Bošnjake Sandžaka i njegovu borbu za očuvanje cjelovite BiH. Naime, ovim tekstom iseckanog oponenata Beograda i Podgorice su imali namjeru izvršiti atentat na ugled cijenjenog muftije Muamera ef. Zukorlića i time prekriti pučističko i samovoljno nametanje takozvane treće opcije odnosno opcije takozvanog pomirenja.

Bacanjem prašine u oči narodu, parolom rekla-kazala, koja se podupire privatnim, javnim glasilom Ministra četničke sigurnosti pod pritiskom izrečenom i njenim neprestanim ponavljanjem, lahko je pročitati nakanu zlobnika-izazvati klimu nepovjerenja prema vjerskom i nacionalnom  vođi Bošnjaka u Sandžaku glavnom  muftiji IZ u Srbiji Muameru ef.Zukorliću. Ovakvim činom zloupotrebe svoje privatne novine ministar četničke sigurnosti u BiH Fahrudin Radončić se nedvosmisleno i iz ličnih interesa stavio na snagu probeogradskih i propodgoričkih oponenata u konfliktu potpaljujući vatru i šireći mrznju čime je nanio štetu opštim interesima bošnjačke zajednice iz koje i sam potječe. Služenjem udbaških metoda ministar četničke sigurnosti u BiH Fahrudin Radončić ja pokazao svoju neprofesionalnost i patološku mržnju koju osjeća prema muftiji  Muameru ef. Zukorliću, ali i instituciji IZ U Srbiji čije mu jedinstvo očito smeta. Dakle, ovim tekstom ministar četničke sigurnosti tvrdi da je koristio nepotpunu istinu, a nepotpuna istina je laž.

 Istina je samo jedna, i uvjek je potpuna, a svaka nepotpuna istina je insinuacija, zlonamjerno interpretiranje i podmetanje, medijsko izmišljanje izjava i njihovo korišćenje radi daljeg pravljenja medijskih sadržaja na lažima a zarad ličnih interesa, čime se bezobzirno manipulira javnošću od koje se egzistira. Pošto svaka laž, nikome ne donosi dobro, pa ni onima koji su je izmislili i emitirali, preporučujemo Fahrudinu Radončiću, ministru četničke sigurnosti pošto već podiže tiraž i pravi karijeru na osnovu imena i djela uvaženog glavnog muftije Muamera ef. Zukorlića, iskoristi jedinstvenu priliku i demantuje svoje tendenciozno pisanje, umjesto da troši prostor na provociranju i širenju mržnje i podjela.  A Vama dragi naši Bošnjaci i Bošnjakinje apelujem  da bojkotujete privatno javno glasilo Fahrudina Radončića, ministra četničke sigurnosti i da zbog trenutnih sadržaja Dnevni Avaz  javno počnete izbacivati u kantu za otpatke.

Mirsad Kuburović

5.00 avg. rating (96% score) - 2 votes