BEČ – ZAJEDNIČKO DJELOVANJE BOŠNJAKA ZNAČAJNO ZA GRADNJU POZITIVNOG AMBIJENTA

0
1405

bnf-austrije-5

Austrija – U sklopu redovnog ciklusa mjesečnih tribina ‘Noći u svjetlu islama’ koje se kontinuirano održavaju već sedam godina, Bošnjačko kulturno udruženje je 29. oktobra 2016. godine u prostorijama Bošnjačke nacionalne fondacije – Austrije, u Beču organiziralo istu na temu ‘Graditelji pozitivnog ambijenta’.

Gosti tribine bili su Ahmed Husagić, svršenik studija Političkih nauka na Bečkom univerzitetu i član Socijaldemokratske partije u Austriji, porijekom iz Bosne i Hercegovine i prof. Mithat ef. Mujović, predsjednik Zajednice sandžačke dijaspore (ZSD).

Prof. Mithat ef. Mujović je ovom prilikom naglasio važnost pravljenja pozitivnog ambijenta kod Bošnjaka kao i podrške pojedincima koji uspješno vode brojna bošnjačka udruženja u Austriji. Jedinstvo i zajedničko djelovanje značajni su za uspostavljanje i unapređenje pozitivnog ambijenta, kazao je prof. Mujović.

U tom kontekstu prisutnima se obratio i Ahmed Husagić ukazavši na potrebu aktivnijeg angažmana Bošnjaka koji imaju austrijsko državljanstvo ističući pri tom važnost aktivnog učešća na političkom polju.

Prostorije Bošnjačkog kulturnog centra (BKC) – projekta Bošnjačke nacionalne fondacije (BNF) Austrije koja je generalni pokrovitelj svih drugih projekata, predstavljaju prvi centar i mjesto okupljanja Bošnjaka, kako pojedinaca tako i udruženja.

Uz mogućnost autonomnog djelovanja i odlučivanja u okviru internih aktivnosti, Bošnjačko kulturno udruženje je jedno do udruženja koje djeluje u ovom Centru, a iz BNF-a Austrije očekuju dolazak i saradnju sa novim udruženjima.

/BNF Austrija/bosnapress.net

bnf-austrije-3

bnf-austrije1bnf-austrije-5bnf-austrije-2

poziv-bku

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes