BOŠNJAČKA NACIONALNA FONDACIJA URUČILA STIPENDIJE

0
519

Stip2U prostorijma Bošnjačke nacionalne fondacije u Sarajevu, 24.05.2015. godine upriličena je svečana dodjela 28 stipendija bošnjačkim studenticama redovnog studija I ciklusa i učenicama srednjih škola iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova i Sandžaka.

Prisutnim učenicama i studenticama kao i njihovim roditeljima obratio se predsjednik Bošnjačke nacionalne fondacije Hako Duljević, izrazivši zadovoljstvo povodom velike zainteresiranosti za rad BNF-a u cilju poboljšanja uvjeta za obrazovanje bošnjačke omladine.

Posebnu zahvalnost je iskazao Bošnjacima u dijaspori koji su prepoznali značaj ovog projekta, te isti finansijski podržali.

Bošnjačka nacionalna fondacija će nastaviti projekat stipendiranja bošnjačke omladine u nadi da će već naredni put broj pristiglih aplikacija biti jednak broju dodijeljenih stipendija, kazao je predsjednik BNF-a Hako Duljević.

U znak zahvalnosti, nastojat će opravdati ukazano povjerenje i novčanu podršku Fondacije, naglasile su stipendistice u svom obraćanju.

Stip1Stip3

(BNF)

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes