BOŠNJAKINJE LUKSEMBURGA NA IZLETU

0
578

Nuruddinino_izlaganjeU skladu sa predviđenim aktivnostima po programu koji su osmislile Bošnjakinje Luksemburga, 22.juna u 13.00 h, u parku ”Gaalgebierg” u gradu Ešu upriličen je jednodnevni izlet žena.

Nakon klanjanja podne namaza, gošća profesorica Islamske vjeronauke Mersada Nuruddina Agović je održala kraće predavanje o ulozi muslimanke u društvu, te pravima i obavezama žene. Grupi Bošnjakinja se pridružila grupa sestara Arapkinja i druženje je nastavljeno u srdačnoj atmosferi.

Djeca su imala prilike zabaviti se i igrati u parku u blizini kojeg se održavalo još jedno bošnjačko druženje na koje su učešće uzeli bošnjački mališani, polaznici mekteba iz obližnje džamije.

Među ženama je bilo zainteresiranih za islamsku umjetnost, pa je gošća, koja je i nadarena umjetnica, upriličila kraći kurs iz osnova islamske kaligrafije, rukopisa ,,sulus”. Neke učesnice su u toku druženja izradile par levhi na papiru.

Druženje je proteklo u iznimno prijatnoj sestrinskoj atmosferi a najavljeni program će se nastaviti u narednim danima u džamiji u AIC SUD u Eshu, po ranije utvrđenom planu.

Slijedi video zapis predavanja profesorice Agović koje je održano u petak, o čemu smo već izvijestili. U nastavku također slijedi nekoliko fotografija zabilježenih tokom izleta.

IDENTITET.LU

 

Na_izletu

Pridrižile_su_se_i_sestre_Arapkinje

1.00 avg. rating (54% score) - 1 vote