BOŠNJO, KUDA?!

0
608

1504194_10203554268756013_2050199890_oRazmišljam često o nama Bošnjacima šta nas je sve pritislo, ko je kriv, imali izlaza, vidi li se svjetlo na kraju Bošnjačko-Sandzačkog tunela? Kao jedini odgovori na ta pitanja javljaju mi se danas pritisla i hala i vrana i “ljudi” i država.

Poštenom čovjeku pomoći ni od kuda, a pritisci i napadi od svukuda. Zaposlenost nam sve više liči na austrijske “gladne godine” kad je čovjek davao kuću i ploču za “lubinu ovču”.

Svakog dana puni autobusi naše omladine koja ide sa jedinom željom da se ne vrate više na svoje ognjište. Iseljavanje nas Bošnjaka država i hoće, to joj je cilj i uspijeva u tome. Mi Bošnjaci želimo da  ovdje ostanemo, ovdje gdje su rođeni naši preci da nam ovdje rastu naša djeca, potomci ali kako, od čega? ,,Gospoda” na vlasti to vidi, oni žele naša iseljavanja, oni ironično kao da vele: Neka ih neka se sele i treba da se rasele-odsjele.

Naše iseljavanje je i Njegoš htio, to i sadašnje vlasti žele jer im je on to ostavio u amanet.

Ovo ekonomsko uništenje našeg naroda, i ovo iseljavanje našeg naroda se zove ”Č”-etničko čišćenje. Državo neka te je stid. Gdje je tu čojstvo, gdje je tu junaštvo. Bošnjaka se sjetite samo za izbore kada ih nudite kupiti za ulje i brašno.

(Odbor za ljudska prava, prava žrtava rata i genocida Svjetskog bošnjačkog kongresa)

Autor: Asmir Bihorac

3.67 avg. rating (77% score) - 3 votes