BRAVO INCKO!

0
1441

BRAVO INCKO!

Autor: Reisu-l-ulema emeritus dr. Mustafa Cerić

Valentin Incko je ausrijski državljanin slovenskog porijekla, koji trenutno obnaša dužnost visokog predstavnika za državu Bosnu i Hercegovinu. To je, zasada, najvažnija funkcija za očuvanje državnog jedinstva i suvereniteta bosanske države nakon srpsko-crnogorske agresije na Bosnu i srpskog Genocida nad Bošnjacima krajem prošlog stoljeća i nakon univerzalne zakletve “Never Again” (“Nikad više”), zakletve koja je u Bosni iznevjerena. Valentina Incka uglavnom svi kritiziraju u Bosni bila zato što ne radi ili što zato što radi svoj posao. Ja danas imam razlog, bolje reći, ima povod da pohvalim Incka zato što radi svoj posao. Naime, Incko konstatno piše izvještaje svom poslodavcu (UN-u) objektivno i s poštovanjem prema državi Bosni i Hercegovini. U svakom svom izvještaju Incko je precizno didenficirao ko ruši državu Bosnu i Hercegovinu i ko je stoji na putu da bosanska država brže i efikasnije krene putem euroatlanskih integracija. Ovdje su dva linka, koja vam nudim da pročitate i da se uvjerite da je Valentin Incko najuvjerljiviji hroničar o stanju u bosanskoj državi i bosanskom društvu. Za taj svoj posao Incko zašlužuje da mu se oda priznanje i kaže – Hvala!

http://www.ohr.int/?p=96475
http://www.ohr.int/?p=97409

Nažalost,Inckove izvještaje kao da niko ne čita u Bosni. Oni koje Incko kritizira i idenficira kao krivce za bosanske problomene ne čitaju ih, ili ih čitaju, ali prešućuju, a oni koji bi trebali pamtiti i ponavljati svaku riječ iz Inckovih izvještaja, koji afirmiraju bosansku državu su nemarni i javašno, a to su uglavnom Bošnjaci/Bosanci, koji uglavnom čekaju da im neko drugi uradi njihovu domaću zadaću.

To da su bosanski intelektualci i eurofili, ako ih ima, neodgovorni nije veliko čudo. Na to smo se mi navikli. Bosanski inlektualci, ako ih ima, su opsjednuti trivijalnim pitanjima dnevne politike. Pišu besposlena pisma o pitanjima koja ih se ne tiču, a šute o pitanjima koja ih se tiču u Kreševu kad je muslimanka napadnuta zato što je bila pokrivena. Ali, mi se čudom čudimo kako je moguće da ministar vanjskih poslova Austrije Sebastian Kurz ne čita izvještaje svog sunarodnika i kolege Valentina Incka. Umjesto toga, ministar drevne Austrije Sebastian Kurz, nama prijateljske zemlje, sluša srpske političare, koji ga pune mržnjom prema islamu i Bošnjacima/Bosancima. Da li je ministar drevne Austrije Sebastian Kurz svjestan koliku štetu pravi prijateljsvu između Bosne i Austrije? Ako je svjestan, onda pod hitno treba da podnese ostavku austrijskoj vladi i izvine se austrijskom narodu za neodgovorano obnašanje dužnosti ministra vanjskih poslova Austrije!

Ako, pak, nije svjestan koliko je i kakvu štetu nanio svojom izjavom o plaćenom pokrivanju muslimanki u Sarajevu, onda smo mi u Bosni svjesni i savjesni da tražimo od ministra Sebastian Kurzda da se hitno ispriča Bosni za uvredljivu klevetu. Ako ministar Kurz odbija da se ispriča, onda tražimo da se u bosanskoj državi pokrene procedura da se austrijski ministar vanjskih poslova Sebastian Kurz proglasi nepoželjnom osobom (“personom non grata”) zato što nije uradio svoju domaći zadaću, a to je da nije pročitao oficijelne izvještaje o Bosni njegovog sunarodnika Valentina Incka, a morao je po službenoj dužnosti, gdje mu se sve jasno objašnjava šta ko radi u Bosni, objašnjava mu se ko plaća da se neki skidaju, a neki da se oblaće.

Svakako, bilo bi nam korisno zda nam ministar Kurz kaže ko plaća pokrivanje onih koji iz Beča napadaju Bosnu optužujući je da nije na liniji pravog islama!

To što austrijski ministar vanskih poslova Sebastian Kurz priča o Bosni nije na čast austrijske politike, niti je na čast austrijskog naroda, kojeg mi u Bosni uvažavamo i cijenimo. Ministar Sebastian Kurz bi trebao znati da se mi nikog osim Boga ne bojimo, kao i da su križarski pohodi na Bosnu završeni sa neuspjehom. Također, ministar Kurz bi trebao znati da je islamofobija samo druga strana medalje antisemitizma. Ta dva zla koja kurže svijetom danas su opasnost za savjest čovječanstva.

I na kraju, ako ministru Kurzu nije jasno što sam mu poručio, onda ga ponovo pozivamn da pročita izvještaje svog kolege Valentina Incka. Tamo mu sve piše.

BRAVO INCKO!
HVALA TI!

https://www.google.ba/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=11&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwikx7Cnn_DVAhXBBBoKHcKND90QFghdMAo&url=http%3A%2F%2Fsaff.ba%2Fministar-vanjskih-poslova-austrije-tvrdi-da-se-u-sarajevu-zenama-placa-da-potpuno-pokrivene-izlaze-na-ulicu%2F&usg=AFQjCNGQA7b45jXehiRPuQ68obVDOAF9Zw

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes