Čestitka SBK-u i predsjedniku dr. Mustafi Ceriću

1
1031

newyork_statua_slobodeOdbor za obilježavanje 100.godišnjice genocida nad Bošnjacima i Albancima u plavsko-gusinjskom kraju sa sjedištem u New Yorku, upućuje srdačne čestitke osnivačima i sudionicima Svjetskog bošnjačkog kongresa i izboru akademika dr. Mustafe Cerića za predsjednika ove bošnjačke krovne organizacije. 

Svjetski bošnjački kongres
Dr. Mustafa Cerić, predsjednik
Sarajevo

Uvaženi Predsjedniče,

Cijeneći Vaše uspješno dvodecenijsko vođenje Islamske zajednice u BiH i predani rad za ummet Muhammeda a.s., posebno Bošnjaka, te sada jednoglasnim izborom na čelu Svjetskog bošnjačkog kongresa, upućujemo Vam čestitke i otvorenu podršku, da Vas prati dobro zdravlje i da istrajete u ostvarenju zacrtane platforme SBK do potpune slobode Bošnjaka u domovini Bosni i Hercegovini i Sandžaku, te nacionalnog ponosa i napretka ma gdje živjeli.

U cilju objedinjavanja Bošnjaka i bošnjačkih organizacija širom svijeta, te nacionalnog jačanja, uspravljanja i posebno sprječavanja novog genocida nad Bošnjacima, računajte na podršku Bošnjaka koji žive u New Yorku, koji su sa svojim organizacijama okupljeni u Odboru za obilježavanje 100.godišnjice genocida nad Bošnjacima i Albancima u plavsko-gusinjskom kraju; koji ne zaboravljaju svoj vatan i Domovinu, stradanje svoga naroda, ali u cjelosti i obaveze prema svom bošnjačkom narodu nad kojim se zbog imena već nekoliko stoljeća u kontinuitetu vrši genocid. Članovi odbora s ponosom ističu odanost jedinoj domovini Bosni i Hercegovini koja je više od dvije decenije na udaru fašističkih snaga i genocidnih politika koje se vode u njenom okruženju. U tom kontekstu pozdravljamo najavljenu inicijativu SBK za dobijanje mjesta pri Ujedinjenim nacijama u New Yorku, što će između ostaloga svojim glasom doprinijeti sprječavanju genocida bilo gdje u svijetu, posebno od strane budućih inspiratora zločinačkim Njegoševim Gorskim vijencom, – stoji u pismu podrške Odbora iz New Yorka.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

1 komentar

Comments are closed.