DR. CERIĆ NAJOŠTRIJE OSUDIO TERORISTIČKI NAPAD U PARIZU: BEZUMLJE MORA PRESTATI!

0
599

mustafa_ceric_vijesti_761705515Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema emeritus i predsjednik Svjetskog bošnjačkog kongresa, najoštrije je osudio današnji teroristički napad u Parizu.

„Zapanjen sam tragičnim događajima u Parizu. Gotovo je nemoguće zamisliti da se u srcu Europe teroristi na takav način obračunavaju sa novinarima“, rekao je dr. Cerić, te naglasio:

„Ovom bezumlju mora se naći lijek. Mora se zaustaviti nasilje i uspostaviti mir i povjerenje među ljudima i narodima cijeloga svijeta. Ludilo mora prestati. Ne postoji vjera koja dopušta ili opravdava ubijanje, prolijevanje krvi nedužnih ljudi“.

„S obiteljima ubijenih novinara i građana Pariza, kao i narodom Francuske, dijelim bol i duboko suosjećanje za njihov gubitak. Moje misli posebno su sa djelatnicima medija, novinarima, koji su izloženi najvećim pritiscima u pokušaju da svijetu prenesu informacije, koje se progoni, sudi i ubija“, istaknuo je dr. Cerić.

Iskreno se nadam, dodao je, „da će europske vlasti svim svojim građanima omogućiti sigurnost i mir, a na sve građane Europe apeliram da se više okrenemo i otvorimo jedni drugima, jer rješenje je u dijalogu i zajedničkoj borbi protiv svih koji čine zlo pozivajući se na više ideale ili Boga“.

„Pozivam sve muslimane u Europi da ostanu mirni i da na svaki način zaštite ime islama i muslimana od onih kojima nije ništa sveto čim im nije sveta nevinost ljudskog života. Također, pozivam europske političare i medije da ne demoniziraju bilo koju vjeru zbog grupe terorista koji zloupotrebljavaju vjeru“, naglasio je dr. Cerić, te zaključio:

„Mir i sigurnost trebaju nam svima i zato onaj koji ubije jednog nevinog čovjeka kao da je ubio cijeli svijet, a onaj koji oživi jednog čovjeka kao da je oživio cijeli svijet“.

Ured za odnose s javnošću

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes