DR. CERIĆ POVODOM 1. MARTA: SRETAN TI DAN NEZAVISNOSTI VOLJENA ZEMLJO!

0
610

ceric-mustafa-president-of-world-bosniak-congress-300x265„Sretan ti Dan nezavisnosti voljena zemljo!“, poručio je dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema i predsjednik Svjetskog bošnjačkog kongresa povodom 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

„Bosnu su gazile mnoge sile i vladale njome, ali našu zemlju i njene narode nikada nisu pokorili. Na današnji dan, prije tačno 23. godine, država Bosna i Hercegovina dobila je i najbolju potvrdu te historijske činjenice. Međunarodna zajednica je prihvatila i podržala ono što je većina bosanskohercegovačkih građana iskazala referendumom i skupo platila krvlju svojih sinova i kćeri“, naglasio je dr. Cerić.

Stoga je, dodao je, današnji dan, praznik i potvrda nezavisnosti države Bosne i Hercegovine najbolji odgovor svima onima koji taj dan bojkotiraju, negiraju, odbacuju i zanemaruju u pokušaju da održe svoje sulude ideje o podjelama, o parčanju nedjeljivoga.

„Bosna je opstala kroz stoljeća, njena suverenost i nezavisnost je nedvosmisleno potvrđena, baš kao i njena nepokorivost. Zato, budimo ponosni na našu zemlju, na Bosnu i Hercegovinu. Prevaziđimo vještačke podjele i neslaganja i radimo na dobro svih i na dobro Bosne i Hercegovine, naše zemlje i naše države. Svakako, ne zaboravimo sve one koji su svoje živote dali za svoju rodnu grudu, njenu slobodu, čast i nezavisnost. Još jednom, sretan ti Dan nezavisnosti Bosno i Hercegovino!“, poručio je dr. Cerić.

3.00 avg. rating (69% score) - 2 votes