Izjava poštovanog Brian Masse povodom Svijetskog dana bijelih traka

0
679

New Picture (1)

Za istinu o genocidu u Prijedoru i pravdi za žrtve tog zločina!

 Institut za istrazivanje genocida Kanada je dobio Izjavu Briana Masse povodom Svijetskog dana bijelih traka u kojoj zločin u Prijedoru naziva genocidom.

Izjava poštovanog Brian Masse povodom Svijetskog dana bijelih traka. Brian Masse je zločin u Prijedoru nazvao jedino ispravnim imenom – genocid.

Brian Masse je član Kanadskog parlamernta, sponzor Rezolucje o genocidu u Srebrenici i Bosni i Hercegovini koja je usvojena u Kanadskom parlamentu i potpredsjednik Kluba prijatelja Bosne i Hercegovine u Kanadskom parlamentu

120_masse-brian

 

Izjava

2013 05 31

Ja sa poštovanjem podržavam Svijetski Dan bijelih traka kao globalnu kampanju koja ima za cilj zaustavljanje poricanja zločina genocida.

31. maja 19

92 vlasti u Prijedoru, gradu u sjeverozapad

noj Bosni i Hercegovini,  su naredile  da svi nesrbi označe svoje kuće bijelim zastavama  i da nose bijele trake prilikom napuštanja svojih kuća.

Danas se sjećamo na brutalnost te mrženje i ljudske okrutnosti.

Dužnost sviju nas je da osiguramo da zločin genocida bude trajno iskorijenjen, da se žrtve takvih zločina pamte i da se počinioci tih zločina izvedu pred lice pravde.

Danas na dan pamćenja i podrške žrtvama zločina, cijela globalna zajednica je posvećena istini, pravdi i poštovanju žrtava i njihovih porodica.

http://brianmasse.ca/post/brian-masse-statement-on-world-wide-white-armband-day

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes