KRVNIK PONOVO POKAZAO GENOCIDNO LICE

0
729

1903503_10203434342163111_897393584_nZapitamo li se ikada da li su naši šehidi, naši najbolji sinovi, očevi, sestre koji su dali život za ovu državu i narod, bili zadovoljni s nama, da li mi čuvamo dovoljno njihov emanet, koji su nam ostavili?

Piše: Armin Čusto

Svima nama treba biti jasno, genocid nad Bošnjacima je djelo velikosrpske politike koja je instrukcije svog djelovanja dobijala i dalje dobija iz Srpske akademije nauka i umjetnosti. Učenici Srpske akademije nauka i umjetnosti kroz historiju su zabilježeni sa pojedinačnom ulogom svih njih, a to je jačanje srpske politike, i nastavljanje  genocidne politike.

Nedavna službena  posjeta Aleksandra Vučića Sarajevu, za mene je predstavljala poraz države Bosne i Hercegovine, izdaju vladajućeg bošnjačkog establišmenta, što je dalo priliku da taj čovjek dođe u Sarajevo, u situaciji da nemamo izvinjenje države Srbije za genocid u Bosni i Hercegovini, posebno imajući u vidu činjenicu da se radio o Aleksandru Vučiću, osobi koja je javno pozivala ubijanje muslimana, koja je zajedno sa  Vojisalavom Šešeljem obilazio ratišta, i širio mržnju i propagirao dalja ubijanja.

Zbog ovakvog stava iskazanom u nedavno objavljenoj kolumni  u kojoj sam napisao da je žalosno  bilo gledati kako nam učenik iz SANU-a ušeta u Sarajevo i uđe u Begovu džamiju u cipelama, dok majke još traže kosti svojih najmilijih , kako je uredu što je dotični državnik došao u državu Bosnu i Hecegovinu, kako trebamo pružiti ruku pomirenja i nastaviti dalje graditi državu Bosnu i Hercegovinu i dobrosusjedske odnose, a nedugo zatim  uslijedila je izjava visoko pozicioniranog bošnjačkog političara:  “Mislim da je za sada od Vučića dovoljno. Neka smiri strasti na Balkanu, neka povede Srbiju kuda treba, a izjave o izvinjenju će valjda doći s vremenom”.

RUKA POMIRENJA

Stoga se pitam ko treba da prvi pruži ruku pomirenja?

– Da li to treba učiniti prvo država Bosna i Hercegovina koja je preživjela agresiju, genocid, urbicid, silovanja ili to treba učiniti agresor i  država koji su htjeli uništiti suverenu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu u kojem će se ograditi i osuditi svoju tadašnju politiku i javno reći država Srbija je kriva za genocide i agresiju na državu Bosnu i Hercegovinu.

– Da li izvinjenje i pružanje ruke pomirenja trebali učiniti porodice ubijene djece Sarajeva i širom Bosne i Hercegovine, ili to treba učiniti država Srbija i njeni predstavnici;

– Da li su bošnjački lideri zaboravili historiju i genezu genocida nad  Bošnjacima, pa da neko izjavljuje kako nije vrjeme za izvinjenje.

Bosna i Hercegovina prolazi kroz najteže trenutke, a većinski narod Bošnjaci su izloženi jadu predstavljanja bošnjačkih lidera koji svakodnevno izigravaju bošnjačke interese, omogućavajući da neprijatelj  radi šta hoće sa državom, pa i činjenicu da više niko ne reagira na udaranje po temeljima države Bosne i Hercegovine od strane zvaničnika manjeg bh entiteta.  Bošnjački lideri moraju da shvate da nema dobrosusjedskih odnosa dok se kod susjedne države ne pojavi u stilu  njemačkog državnika Willy Brandta koji je kleknuo pred spomenikom i izvinio se za zločine nacističke Njemačke u toku Drugog Svjetskog rata.

PONOVO POKAZAO SVOJE PRAVO LICE

Taman kad su se patriote i porodice ubijenih Bošnjaka za vrijeme agresije na državu Bosnu i Hercegovinu počeli oporavljati od izdaje bošnjačkog establišmenta koji je širokih ruku dočekao Aleksandra Vučiča, uslijedio je novi nastup premijera Srbije, odnosno učenika iz Srpske akademije nauka i umjetnosti. Isti je izjavio da ne može doći u Sarajevo na obilježavanje stogodišnjice Prvog svjetskog rata, jer na tabli piše “srpski fašistički agresor”. Ponovo je pokazao svoje pravo lice, isto ono lice kada je pozivalo na ubijanje muslimana. Je li sada jasno da taj čovjek ne misli dobro državi, da taj isti čovjek brani historijsku ulogu Srbije koja je obilježena krvlju, nožem, silovanjem.

Nekome, izgleda nije!

(Svjetski bošnjački kongres)

4.50 avg. rating (89% score) - 2 votes