NAJBOLJI AMBASADORI BOSNE I HERCEGOVINE: EMIR HUSEJNOVIĆ U OŠ U AMSTERDAMU PREZENTIRAO LJEPOTE BIH

0
885

EMIR HUSEJNOVICMnoga djeca u Dijaspori ne zaboravljaju svoju domovinu i sa velikom radošću nastoje da kroz prezentaciju u školama na najljepši način predstave Bosnu i Hercegovinu. To je zaista veliki uspjeh za roditelje, a ogromno bogatstvo za Bosnu i Hercegovinu.

Emir Husejnović je simpatični dječak koji ima sedam godina i koji pohađa treći razred osnovne škole u Amsterdamu. Grad Amsterdam broji  180 različitih nacionalnosti. To je zaista veliko bogatstvo jednog grada, a isto tako svakog pojedinca koji živi u ovom gradu. Imati priliku upoznati ljude iz raznih zemalja, njihovu kulturu i tradiciju,  a  ujedno biti u prilici predstaviti svoju kulturu, tradiciju i državu je od velikog značaja. Na jednom od časova koji su predviđen za raznorazne prezentacije, Emir Husejnović  je sa velikom ljubavlju prezentirao Bosnu i Hercegovinu. Predivnim pričama uspjeo je svojim vršnjacima i učiteljici Daniëlle dočarati ljepote Starog Mosta u Mostaru, govorio je o Tuzli i prelijepom Sarajevu. Sa velikim oduševljenjem isticao je da je sve to posjetio. U njegovoj prezentaciji bila je također neizostavna priča o ratnim dešavanjima tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu. Kako bi prezentaciju napravio što zanimljivijom sa sobom je donio knjigu Bosanski kuhar, suvenire, zastavu, kao i dres i šal Bosne i Hercegovine. Čas je prekratko trajao da bi Emir opisao sve ljepote Bosne i Hercegovine i da bi prenio doživljaje koje nosi u sebi vezano za ovu zemlju. Uvidjevši koliko ljubavi ovaj dječak gaji prema Bosni i Hercegovini učiteljica mu je obećala dati priliku da u toku ove školske godine još jednom prezentira ovu lijepu i šaroliku zemlju.

Omladina i odrasli koji žive izvan svoje domovine uvijek koriste priliku da kroz priče, prezentacije, slike ili video zapise na najljepši način predstave Bosnu i Hercegovinu. To su zapravo pravi ambasadori ove zemlje.

Emiru želimo puno uspjeha u školi.  A mi sa radošču želimo da prenesemo svaku zanimljivu priču djece i omladine koji na jedinstven način predstavljaju Bosnu i Hercegovinu.

(SBK)

5.00 avg. rating (94% score) - 1 vote