NEODGOVORNOST AKTUELNE BOŠNJAČKE POLITIKE

0
669

ZA KOLUMNUGdje je prostor zaborava tamo je carstvo smrti. Pamti to, čovječe! Pa sam Svevišnji kaže da se pripremiš za tren kobi koju ti neprijatelj u potajici sprema! (iz odlomka knjige Muslimanski danak u krvi, prof. dr. Ibrahim Kajan)

Piše: Armin Čusto

Gdje je to Bošnjak, gdje je ta bošnjaka elita, lideri? Jesu li svjesni situacije u kojoj se nalazi Bosna i Hercegovina i njen večinski narod Bošnjaci? Bosna i Hercegovina je država sa hiljadugodišnjim pravnim kontinuitetom sa  pečetima državnosti, ali država koja je bila u sastavu carevina, monarhija kraljevina, socijalizma. Bosna i Hercegovina je uspjela  sačuvati svoju državnost, teritorijalni i politički integritet, bez obzira na činjenicu da je u navedenim periodima bila predmetom genocida, i masovnog uništavanja Bošnjaka koji nisu imali pravu na nacionalni identitet, koji je u glavama  agresora isključivo pravdan bojaznosću da pravo na nacionalni identitet Bošnjaka znači hegemoniju Bošnjaštva i vjere Islama.

Neprijatelj nije uspio u toj namjeri, ali ožiljak je ostao, Bosna i Hercegovina je politički, ekonomski i na svaki drugi način razorena država, a Bošnjaci htjeli neki priznati ili ne dovedeni su pred zid kolektivnog uništenja.

photo-srbija-licnosti-tomislav_nikolic-Par_01_u_550440530Zbog čega sve ovo pišem, isključivo zbog daljeg kukavičluka aktuelnih bošnjačkih lidera koji ne čuju vapaje svog naroda, i djelovanja neprijatelja, koji ne odustaje od svog plana, a to je potpuno uništenje Bosne i Hercegovine. Nakon nedavne izjave premijera Republike Srbije Aleksandra Vučića kako neće doći u Sarajevo jer na tabli piše srpski fašistički agresor, usljedila je izjava predsjednika Srbije Tomislava Nikolića da Bosna i Hercegovina ne može opstati.

Kako je u pitanju izjava koja udara ne temlje države Bosne i Hercegovine, a kako se radi o dokazanom mrzitelju naše države koji nikad nije skrivao svoje pravo lice, ponovo šute bošnjački zvaničnici bez konkretnih reakcija i daljih koraka.

Kako su propisi međunarodnog prava vrlo jasni, a koji normiraju da teritorij, stanovništvo i politička vlast predstavljaju osovinu svake države, te svako negiranje navedenih elemenata znači ograničavanje ili prisvajanje odnosne države, Republika Srbija ponovo nastavlja putem koji je započeo Slobodan Miliošević, Radovan Karadžić, a to je podjela Bosne i Hercegovine.

DALJI KORACI

Poštovani lideri, zaustavite dalje nasrtaje na Bosnu i Hercegovinu. Na to Vas obavezuje emanet naših šehida koji su poginuli za ovu državu. Šehidi nisu poginuli da bi Vi danas uživali u blagodatima i privilegijama funkcija koje obavljate, već da radite za interese države Bosne i Hercegovine. Dvanaesti genocid se sprema, a Vi ništa ne činite po tom pitanju. Stranački interesi su Vam preokupacija, jer nemate u sebi državnički duh, kao što to su imali pravi bošnjački lideri počevši od Husein kapetan Gradaščevića, Mehmeda Spahe, Alije Izetbegovića i mnogi drugih, da mi javnost oprosti što nisam sve naveo.

Vrlo jasni su koraci koje trebate poduzeti, oni su poznati i dozvoljeni domaćim i međunarodnim propisima.

Prvo pošaljkite diplomatsku notu na adresu Tomislava Nikolića, u kojem će te mu javno  zaprijetiti da svaki sljedeći pokušaj nasrtaja na državnost Bosne i Hercegovine znači zabranu ulaska na teritorij države Bosne i Hercegovine .

Drugo proglasiti ambasadora Srbije za persona non grata, jer dolazi iz države za svoj rad odgovara upravo kabinetu Predsjednika Srbije i Vladi Srbije za svoj rad.

Treće povlačenje aktuelnog ambasadora iz Srbije jer naradi u interesu države Bosne i Hercegovine.

Mnogi će reći u pitanju je radikalna stav, ali nema opstanka dok država i državnici ne pokažu zube neprijatelju, jer savijanje kičme pred neprijatelejm znaći samo jedno, GENOCID.

 

 

 

4.20 avg. rating (84% score) - 5 votes